Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
Author: Subject: ATARI 1040 - Pliiiiz, pomozite ubogome...
ManijakalniLimun
Member
***

Avatar


Posts: 98
Registered: 9.3.2004
Member Is Offline

Mood: Radost

question.gif posted on 7.4.2005 at 20:58
ATARI 1040 - Pliiiiz, pomozite ubogome...


Drugar je nedavno nabavio Atari 1040 st, i poskidao raznorazne programe sa neta za isti, i naišao je, kako je on rekao, na problem kompatibilnosti (tj nekompatibilnosti:lol:) sa disketom sa modernih PC računara. Pošto nisam sam proučio komp, nisam siguran da li podržava ove "velike" diskete od 1.4MB (biće da nepodržava ovako na sirovo:lol::lol:). E sada, da ne dužim priču, zanima me da li iko zna da li je (i kako) moguće da prebaci programčiće sa svojeg PC-a na Atari mašinu.:bounce: Zato vas molim ako ima ikoga ko zna da se bakće sa navedenim Atarijem, mnogo će mi značiti. Hvfala unapred:yes::bounce::D;)


[Edited on 8.4.2005 by ManijakalniLimun]




Kiša rosi,
mi idemo bosi...
View user's profile View All Posts By User
crnjak
Ignition Module
******

Avatar


Posts: 1629
Registered: 22.9.2003
Member Is Offline

Mood: Xbox 360 Wii PS3

[*] posted on 8.4.2005 at 19:35


Nema sanse neka to zaboravi









View user's profile View All Posts By User
crnjak
Ignition Module
******

Avatar


Posts: 1629
Registered: 22.9.2003
Member Is Offline

Mood: Xbox 360 Wii PS3

[*] posted on 8.4.2005 at 19:37


ustvari ima sanse ali treba da nabivi link kabel za PC tj. laplink kabel i tako da poveze Atari i PC i onda TREBA NACI linkst program za Atari i to je to









View user's profile View All Posts By User
crnjak
Ignition Module
******

Avatar


Posts: 1629
Registered: 22.9.2003
Member Is Offline

Mood: Xbox 360 Wii PS3

[*] posted on 8.4.2005 at 19:37


pitaj prijatelja oce li da ga proda









View user's profile View All Posts By User
ManijakalniLimun
Member
***

Avatar


Posts: 98
Registered: 9.3.2004
Member Is Offline

Mood: Radost

[*] posted on 9.4.2005 at 00:54


Naravno da neće da ga proda :flame:, na njemu ćemo da radimo muziku. Iznašli smo rešenje problema :P. Uzmeš običnu disketu, prelepiš onu rupicu izolir trakom, i iz Windows98 je formatiraš kao disketu od 720 KB, i Atari je u stanju da je pročita. Doduše ako se Atarijem formatira disketa, Windows je nemože prepoznati. Glupi vindovs. Ala je dobra ta mašina, majku joj jebem.:o Moraću i ja da nabavim tako nešto da se igram kod kuće.
Zdravo, zdravo:bounce:




Kiša rosi,
mi idemo bosi...
View user's profile View All Posts By User
ManijakalniLimun
Member
***

Avatar


Posts: 98
Registered: 9.3.2004
Member Is Offline

Mood: Radost

[*] posted on 9.4.2005 at 01:12


Joooj, oprostite na duplom postu, mrzelo me da editujem gornji, a sada sam se setio da me zanima nešto :D.
Da li iko ko koristi ovaj Atari (bilo emulator il' tvrdi računar) zna možda neki sajt sa crekovanim fensi programima za njega, tipa Cubase 1 (puna verzija) i razno. Neki Warez sajt koji ima raznorazne komercijalne "besplatne" programe za Atari. Poželjno da su manji od 720KB i da traže do 1MB memorije.
:bounce: Opet hvala. :D




Kiša rosi,
mi idemo bosi...
View user's profile View All Posts By User
sasami
Member
***



Posts: 137
Registered: 11.9.2002
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 22.5.2005 at 08:42


za sva pitanja oko Atarija obrati se momo drugu Sasi minjar@bankerinter.net ima ih 3 komada ukljucujuci i atari Falkon sa turbo karticom 030 25MHz 16MB instaliran Linux, Mint, Tos.....
View user's profile View All Posts By User
kovacm
Romalj
*



Posts: 6
Registered: 1.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 1.6.2005 at 01:20


http://www.climatics.com/
dragi atariSTi, na ovoj adresi mozete pronaci kompletan sadrzaj legendarnog HangLoose BBS-a (u prevodu: gotovo sve sto postoji za atari a da je crackovano)

hint: za prebacivanje podataka atari<>PC mozete koristi program Ghost, ako vam treba mogu vam ga poslati na email. Sto se tice formatiranja diskete u PC DOS formatu na Atariju se to moze uraditi pomocu nekoliko programa (Kobold, FastCopy, EDCopy...) takodje ako vam trebaju ovi programi vicite ili ih potrazite na gore navedenoj adresi.

i treca stvar: da li neko zna nekoga ko prodaje ATARI JAGUAR-a ili igre za isti?
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
sasami
Member
***



Posts: 137
Registered: 11.9.2002
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 2.6.2005 at 09:09


ja imam romove za Atari Jaguar i naravno emulator http://www.mame.co.sr
View user's profile View All Posts By User
kovacm
Romalj
*



Posts: 6
Registered: 1.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 2.6.2005 at 13:10


mislio sam na pravi hardware :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
VIVIsect
V.I.P.
*****

Avatar


Posts: 334
Registered: 25.1.2006
Location: Novi Sad
Member Is Offline

Mood: dub!

[*] posted on 27.1.2006 at 02:56


Quote:
Originally posted by kovacm
http://www.climatics.com/
dragi atariSTi, na ovoj adresi mozete pronaci kompletan sadrzaj legendarnog HangLoose BBS-a (u prevodu: gotovo sve sto postoji za atari a da je crackovano)

hint: za prebacivanje podataka atari<>PC mozete koristi program Ghost, ako vam treba mogu vam ga poslati na email. Sto se tice formatiranja diskete u PC DOS formatu na Atariju se to moze uraditi pomocu nekoliko programa (Kobold, FastCopy, EDCopy...) takodje ako vam trebaju ovi programi vicite ili ih potrazite na gore navedenoj adresi.

i treca stvar: da li neko zna nekoga ko prodaje ATARI JAGUAR-a ili igre za isti?


Avaj link ne radi...
View user's profile View All Posts By User
misjah
Romalj
*



Posts: 4
Registered: 25.6.2009
Member Is Offline


[*] posted on 12.8.2009 at 01:14


Najjednostavnije resenje za prebacivanje rom-ova na disketu sa PC-ja je programcic koji se zove floimg94. Sa njim moze da se prebaci .st .msa ili .dsk rom na obicnu 1.44 disketu, moze da se procita i extractuje postojeca disketa. Potrebno je samo da se prelepi izolir traka preko rupice koja je sa suprotne strane od prekidaca za zastitu od upisivanja. Stvarno savrsen program! Na sajtu ima i uputstvo kako se prepravlja floppy drajv da radi na atariju.


http://piters.tripod.com/atari/floimgd.html

da bi radio program prvo treba da se instaliraju drajveri -fdinstall.exe


[Edited on 12.8.2009 by misjah]

[Edited on 12.8.2009 by misjah]
View user's profile View All Posts By User
InsaneEyes
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1574
Registered: 31.3.2005
Member Is Offline

Mood: renZOkuKEN

[*] posted on 12.8.2009 at 01:56


HVALA!

:D

ludilo, odgovor na pitanje iz 2005-te a nekome tj meni - koristi :)

meni je bedak sto imam software za paralel linak ali ne mogu da prebacim klijent na Atarija kako bih ostvario vezu. nemam flopi konektor na PC-u. ludilo, tj Kvaka 22

shta da radim, treba mi kabelska konekcija Atari-PC


:flame:




let your thoughts float
lost and free
do you feel insanity
do you feel insanity
View user's profile View All Posts By User
misjah
Romalj
*



Posts: 4
Registered: 25.6.2009
Member Is Offline


[*] posted on 12.8.2009 at 02:38


Hahaha, nisam uopste obratio paznju na datum!!!! Sad sam krenuo sa listanjem foruma. U svakom slucaju je extra program i nisam video da neko pominje....

Tu vec ne mogu da pomognem, nisam toliko zalazio u Atari vode, a i tek skoro sam naleteo na njega za citavih 300 din. sa sve externim floppijem. :D

Ja sam sklopio neku jevtinu pentium dvojku i nabacio 3.5 i 5.25 flopije bas za ovakve stvari. Instalirao Win98/XP i linux zbog rada sa rs232 i printer portom zbog glupih (ali korisnih) DOS programa.

p.s. ako zelis napravicu neku disketu sa zeljenim sadrzajem i mogu da posaljem obicnim pismom ili kuririma....

[Edited on 12.8.2009 by misjah]

[Edited on 12.8.2009 by misjah]
View user's profile View All Posts By User
InsaneEyes
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1574
Registered: 31.3.2005
Member Is Offline

Mood: renZOkuKEN

[*] posted on 12.8.2009 at 03:10



haha ja sam Falcona dobio za Dzabe, ludnitza :D

ne treba mi za romove, vidish sad me podseti da imam neku trojku staru kod caleta pa cu da je nakrcam, mada probam vec godinu dana i nishta mi ne uspeva, smorih se ko pacov vec sa tim falconom :flame:




let your thoughts float
lost and free
do you feel insanity
do you feel insanity
View user's profile View All Posts By User

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010