Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1  2  3
Author: Subject: Cime grabovati video iz emulatora?
ZombieMan
...but you can call me Joca
***

Avatar


Posts: 127
Registered: 13.5.2006
Location: Somewhere around Nis
Member Is Offline

Mood: fakultet...

[*] posted on 24.2.2008 at 21:06


Proverio sam, program podrzava sve zivo. U pitanju je c7video converter. Fin program, i mnogo jednostavan. Samo ucitas klip, izaberes kodek i podes, i teras. Up-ovacu ga, ali treba vremena (posto imam 512/64 kablovski), jer je program malo veci (17MB), pa cu da ti posaljem (verovatno na u2u) link.
Sto se same upotrebe tice, vrlo je jednostavno, videces vec. Samo napravis novi profil, i podesis x264 kao sto sam gore vec naveo. Poteras ga dva puta, i to bude to.

Ne svidja mi se ipak kako smo se ovo bedno skrpili. Sad neka prodje, ali stvarno ima mucim onaj Vegas dok ne nadjem najbrze i najbolje resenje.

EDIT: Vidi u2u, poslao sam ti. Kazi ako treba bilo sta da se dodatno objasni.

[Edited on 24.2.2008 by ZombieMan]
View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 25.2.2008 at 14:19


Ok to je to, samo da Shiva objavi ponovo izrendane intro-e za Emulation Galaxy i EmuGlx TV i mocicu da sklopim prvu epizodu napokon. Javicu ako bude nekih problema naravno.





You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 6.3.2008 at 03:48


Ok napokon se vracam na ovo, dobio sam sve potrebne fajlove.
Evo kako sam odradio logo.









You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
ZombieMan
...but you can call me Joca
***

Avatar


Posts: 127
Registered: 13.5.2006
Location: Somewhere around Nis
Member Is Offline

Mood: fakultet...

[*] posted on 7.3.2008 at 01:18


Ok, ako si ti srecan i ja sam srecan :).
Obecao si da ces da okacis introe u novom thread-u kada budu potpuno zavrseni. Ajde ako nije problem, ili mi nekako dostavi (imam deljenu IP adresu i u 99.0 % slucajeva ne mogu da skinem sa rapidshare-a), posto ne mogu da skinem ono sto je vec postavljeno.
Da i ja za vikend finalizujem moj projekat (Zen).
View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 8.3.2008 at 19:18


Problem je sto sam introe dobio prvo u pogresnoj rezoluciji, pa u pogresnom formatu, pa sa pogresnim FPS-om... cekam poslednju reviziju koja ce valjda biti ok #$%^

Inace imam kompletno izmontiranu prvu epizodu absolute trash-a samo mi fale ti intro-i da ih zakacim. Cim dobijem pravu ispravnu verziju postavicu STEP2 thread gde ce biti sve.

Ja se nadam da ce ovog vikenda ugledati svetlost dana napokon.
Sto se tice tvog Zen opisa, ubacujes ga u Retro Gaming? Koliko ti je dug opis? Treba da ustanovimo nesto oko duzine i formata opisa. Ako imas MSN ili tako nesto dobro bi nam doslo oko dogovaranja.






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 8.3.2008 at 23:57


Problematika u Vegasu je ta što on ne podržava (pa ni Premiere recimo) lossy kodeke koji enkodiraju po principu jedan keyframe na svakih 300 frame-ova (ili već koliko je podešeno). Video je potrebno enkodirati nekim keyframe baziranim kodekom. Postoje zaobilaznice oko ovoga, recimo napraviti AVISynth skript koji popunjava frameove keyframeovima, ali i to zna biti puno zamki. Ja sam jesenas skoro trashirao jedan projekat jer mi je Premiere eksportovao đubre zbog nekog konflikta sa ffdshowom.

Po meni najbolje rešenje je ne snimati iz Nestopije u XviD nego u neki lossless kodek tipa Lagarith i to u RGB modu. Jeste da mnogo zauzima (i.e. 1 min = 0.5 GiB), ali tako se najmanje informacija gubi, i ako se edituje u tom obliku, povećava se šansa za boljom kompresibilnošću i samim tim boljim izgledom na YouTube-u.




View user's profile View All Posts By User
ZombieMan
...but you can call me Joca
***

Avatar


Posts: 127
Registered: 13.5.2006
Location: Somewhere around Nis
Member Is Offline

Mood: fakultet...

[*] posted on 9.3.2008 at 18:55


Pa vidi ovako, ja sam probao da snimam u lossless formatu, ali moj hard disk nije mogao da se izbori sa tim. Jednostavno, imao sam puno izgubljenih frejmova i kojih vec sve ne problema. Ja ne znam koliko brze hard diskove vi ovde imate, ali sigurno ima puno ljudi koji ne zadovoljavaju kriterijum. Jednostavno, mnogi diskovi ne mogu da snime 500mb ili vise za samo jedan minut. Probao sam sa huffyuv kodekom, koji ima sasvim fin odnos velicina:brzina, i jedino mogu da snimam uzivo u rezoluciji 320*240 (ili manjoj), moj hard jednostavno ne moze brze da upisuje podatke (imam 2 HDD-a, oba Western Digital, jedan od 80gb i jedan od 320gb).

Proverio sam, i Vegas mi ucitava video enkodovan u h.264 bez problema. Treba samo da nadjem najbolja podesavanja u x264 za live encode, kako bi dobio fin video, dobar (ili bolji) od onog XviD resenja.

Nick, imam google talk, a vidim imas i ti (vidim te u listi, ali te ne diram, posto stalno stavljas busy), pa me slobodno iscimaj kad kod sam online. Mozes i odmah sad, bicu online do sitnih sati.
Losa vest je da nisam imao struju u zadnjih 30-tak sati, tako da nisam nista radio na temu projekta (jbg, sa sela sam, i takve gluposti od EPS-a su mi ceste). Kontaktiraj me u svakom slucaju.

[Edited on 9.3.2008 by ZombieMan]
View user's profile View All Posts By User
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 9.3.2008 at 21:08


Quote:
Originally posted by ZombieMan
Pa vidi ovako, ja sam probao da snimam u lossless formatu, ali moj hard disk nije mogao da se izbori sa tim. Jednostavno, imao sam puno izgubljenih frejmova i kojih vec sve ne problema...

Ti snimaš live? Što, kad može interno pa onda convert, i u VirtuaNES-u čak? Kontam da će u budućnosti zatrebati i live jer nemaju svi emulatori ove movie funkcije, ali zasad, ovako je baš lakše.

Za Premiere znam da ima problema sa navedenim kodecima, a za Vegas sam isto čuo, ali eto, ako radi sa H.264 onda nije sve tako crno. Ja se držim mog losslessa. :)



EDIT: Evo jednog interesantnog otkrića: nije neophodno snimati u mega-giga rezoluciji sa uključenim filterima i rizikovati dropovane frejmove. Dovoljno je snimiti u native rezoluciji pa na kraju provući video kroz HQX filter.

Ovaj video sam snimio iz VBA, live, na defaultu od 240x160, u lossless-u RGB, potom uveličao tri puta u postprodukciji. Dakle, Castlevania: Aria of Sorrow. Woohoo!

[Edited on 10-3-2008 by Mad Fox]




View user's profile View All Posts By User
ZombieMan
...but you can call me Joca
***

Avatar


Posts: 127
Registered: 13.5.2006
Location: Somewhere around Nis
Member Is Offline

Mood: fakultet...

[*] posted on 11.3.2008 at 11:19


Pa da, meni to nije palo na pamet. Apsolutno moze. Koji lossless kodek si koristio?
Ja bih mogao da se snadjem, ali treba pojednostaviti sto vise za eventualne zainteresovane.
Jedno pitanje: Koji program koristiti za snimanje videa, posto smo dosad sve radili interno u samim emulatorima. Znam da FRAPS ne moze da snimi directdraw/overlay povrsine. Ima li neki dobar program koji nema ove mane?
View user's profile View All Posts By User
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 11.3.2008 at 20:16


Koristio sam uncompressed. Sa Huffyuv, nažalost, padne mi brzina na 95%, a sa Lagarithom na nekih 85%. Mada, moja mašina je sranje, sa 256 rama i 1,6 procesorom. Verujem da bi na nekoj jačoj moglo i sa tim kodecima bez problema da se odradi capture.

Uveličavanje dva puta je (hq2x) je moguće iz ffdshow encodera (a postoji i Avisynth plugin), a za tri i četiri puta je već potrebno snimiti kao image sequence pa alatom komandne linije. Tako sam ja uradio sa ovim Aria of Sorrow clipom. Mislim da je za NES, SNES i Genesis dovoljan 2x, pa resize na 640x480, a za GBX će već morati 3x nekako.

Pored Camtasie, postoji i Camstudio za desktop snimanje, mada on meni jako sporo radi. Hvale ga open-sorsaši.




View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 15.3.2008 at 04:23


Ovako definitivno nece ici. Grebovanje, enkodovanje u Xvid 4, resizeovanje, dodavanje logo-a, sve ide ok - ali kompresija u x264 ne ide nikako.

Znaci odradio sam montazu u MovieMakeru, snimio WMV fajl najboljeg kvaliteta. Ne zauzima mnogo, super izgleda, rezolucija i fps su ostali nepromenjeni.

Problemi su sledeci:
Takav fajl ne mogu da otvorim u MeGui-u nikako. Niti mi je citav taj program jasan uopste? Gde se ovde uopste ucitava fajl? AviSynthScript trazi nekakav .avs. Gde se uopste pusta enkodiranje? AutoEncode? Workeri?! WTH? Uopste ne kapiram program, ako mi za nesto treba tutorial to je onda ovo.



Da stvari budu gore, kada kliknem na config za x264 (iz ovog gui-a) dobijam meni koji veze nema sa onim koji si postavio u tutorialu. Neke opcije su slicne ali dosta toga nema ili je drugacije, tako da nije bilo sansi da to podesim uz tvoj tutorial.



Nasao sam podesavanja slicnija tvojima u k-lite folderu, mada opet i tu ima dosta razlika, posto je build koji imam oko godinu dana noviji :) jbg

Uploadovacu ovaj WMV na YouTube testa radi, cisto da vidim na sta ce da lici, bez cele zezancije sa x264.






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 15.3.2008 at 05:29


Ok evo test klipa
http://www.youtube.com/watch?v=WMT5KrVFTQM
nema background muzike, komentara (opisa) i efekata... a ni outro-a.

Ispalo je poprilicno mutno i loshe, mada video ne izgleda tako. Ocigledno da mu trebaju ta dva prolaza sa x264 da bi bolje preziveo YouTube unistavanje kvaliteta. Sad jos da provalim kako to da odradim i bice super.






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 15.3.2008 at 08:04


AVS fajl je već gore pomenuti Avisynth skript. Potrebno je instalirati najnoviju verziju (doduše, možda i ne treba, probaj ovo dole bez), potom napraviti običan tekstualni fajl, dati mu ekstenziju AVS i u njega pastovati ovo:

DirectShowSource("video.wmv", fps=30, convertfps=true)
ConvertToYV12

Umesto video.wmv staviti punu ili relativnu putanju do fajla ekportovanog iz WMM-a. Nakon toga, kada klikneš start encoding, pojaviće se queue. Desnim klikom na sve tasks-ove podesiš send to worker (pre toga napraviš jednog workera) i onda iz tog Workers prozora klikneš start ili šta već.

[Edited on 15-3-2008 by Mad Fox]




View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 15.3.2008 at 08:39


Will do! Nadam se da ce posle toga video izgledati lepse na YouTube-u.





You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 15.3.2008 at 21:55


Samo i dalje mi nedostaju podesavanja za kodek preko MeGui-a.





You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 16.3.2008 at 01:07


Možeš da probaš sa ovim mojim podešavanjima koja sam koristio za enkodovanje onog gore Aria of Sorrow videa. Valja smanjiti bitrate (1,2K podešeno), ostalo je sve u redu. Ubacuje se preko File > Import profiles.



View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 16.3.2008 at 03:42


Ok I'll give it a try

AviSynth script error: Cannot load avisynth.dll
Kapiram da nemam taj AviSynth? Ne dolazi uz k-lite full install?!
Ovo postaje bas komplikovano.

Ok instalirao sam AviSynth sad jos samo ove workere da provalim xD

E ovo je bas ali bas konfuzno... ok morao sam da skinem x264.exe i faac.exe odvojeno i da ih dodam u MeGui folder... i uspeo sam nekako da propustim video kroz 3 pass-a, video izgleda super... ALI NEMA ZVUKA.

Ne mogu nikako da dobijem video sa zvukom, podesim i ono za audio ali dobijem odvojen fajl ili video overwriteuje audio. Video gurus HELP!

[Edited on 16-3-2008 by Nick4life]






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 16.3.2008 at 05:40


Ok uploadovao sam isti klip propusten kroz 3 pass-a sa x264 u MeGui-u, iako fajl ovako izgleda bolje na YouTube-u izgleda poprilicno isto

Uporedite sami:
max quality WMV
http://www.youtube.com/watch?v=WMT5KrVFTQM

max quality WMV propusten kroz x264 3x pass (no sound)
http://www.youtube.com/watch?v=ffjyOyII46I

Looks pretty much the same to me.






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Carnex
Jetrena pašteta
******

Avatar


Posts: 4318
Registered: 9.8.2002
Location: Belgrade, Serbia, Yugoslavia, Planet Earth (SOL IV
Member Is Offline

Mood: doki, doki

[*] posted on 16.3.2008 at 08:10


nije ni cudo. Poenta je da promena izmedu slika relativno radiklana. Tu nema bash mnogo pomoci. Na sporijim snimvima razlika bi trebala biti evidentnija.



View user's profile View All Posts By User
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 16.3.2008 at 19:22




Dodaš dole i u audio taj AVS fajl, i podesiš sve (treba ti i lame.exe za MP3; stavlja se u megui\tools\lame\lame.exe). Obavezno klikneš na AutoEncode, u suprotnom ćeš dobiti odvojeno video i audio fajlove (btw. Treba ti i mp4box.exe za spajanje video i audio komponenti; stavlja se u megui\tools\mp4box\mp4box.exe). Nemoj da zaboraviš da podesiš "Convert To Mono" jer ako to ne uradiš, YouTube će odstraniti jedan kanal, ne miksovati.

Mada, ako nije bolji kvalitet, onda ti ni ne vredi da se patiš, bolje onda uploadovati WMV.




View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 16.3.2008 at 19:39


Ok hvala, probacu jos nesto. Probacu da onaj Xvid klip propusten samo kroz VirtualDub filtere (znaci pre montaze), propustim kroz ovo da vidim da li ce biti ista bolji kvalitet, da ga WMV slucajno ne ubija nekako.





You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 16.3.2008 at 20:42


Nema šanse, ja sam probao sad malo pre, ista igra, isti uvodi, snimio i obrađivao religiozno u lossless RGB i uploadovao na YouTube u h.264, i ispalo je isto kao i ona tvoja prva WMV verzija, znači PLJUNUTO. :lol:

Btw. mislim da intro ima pogrešan framerate (29.97).




View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 16.3.2008 at 22:18


Znaci WMV i upload... da se ne cimamo sa ovim ako nema poente.

Introi za Absolute Trash i Retro Gaming su 30fps
ali onaj klip sa introm sa EmuGlx logom i EmuGlx TV-om je stvarno u 29.97

Damn VEGAS! Treba sada naci shivu da izrenderuje sve to u 30fps ponovo xD Ouch...






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mad Fox
Ranger / Rider / Riser
******



Posts: 593
Registered: 30.12.2002
Member Is Offline

Mood: idle

[*] posted on 16.3.2008 at 22:32


Da, baš na taj sam mislio. Ali mislim da ne treba renderovati ponovo, dovoljno je promeniti framerate u VirtualDubu. Probao sam, praktično nema razlike, s obzirom na to da traje samo 9 sekundi. Podesi se video > direct stream copy i audio > direct stream copy, a u video > frame rate podesi se change to 30 frames per second. Nema reenkodovanja, prosta tekstualna izmena.



View user's profile View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 17.3.2008 at 05:17


Ok will do pa cu okaciti opet.





You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
 Pages:  1  2  3

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010