Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
Author: Subject: zeleni ekran amiga 500
dragon13
Senior Member
****

Avatar


Posts: 209
Registered: 11.8.2005
Member Is Offline

Mood: damn it !!

[*] posted on 26.8.2008 at 12:57
zeleni ekran amiga 500


Ok imam amigu od 96 znaci dugo dugo vremena e sada sta se desilo jedan dan upalim je kad ono zeleni ekran i nista nece da radi niti znaje znake zivota sobzirom da ja neznam ni jedan servis koji bi mogao da resi ovakve stvari ima li neke pomoci da sam sredim problem ili kako vec????




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Ace
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1604
Registered: 1.2.2003
Location: Tu negde oko BG-a
Member Is Offline

Mood: Workout time

[*] posted on 26.8.2008 at 15:34


Boja ekrana ti pokazuje sta nije u redu sa Amigom.

Zeleni ekran - problem sa Chip Ram-om
Crveni ekran - neispravan Kickstart Rom
Zuti ekran - problem sa CPU-om ili expansion karticom

Posto ti prikazuje zeleni ekran, postoji problem sa memorijom. Proveri da li je memorijski cip na ploci na mestu, posto se moze desiti da se od toplote ili drugih uticaja malo pomeri iz lezista. Takodje, u slucaju da imas Amigu 500+, na maticnoj ploci postoji baterija koja napaja sat i koja posle nekoliko godina moze da procuri i osteti RAM cipove. Uglavnom, otvori Amigu i baci pogled. Nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci.




All my life I\'ve been searching for something
Something never comes never leads to nothing
Nothing satisfies but I\'m getting close
Closer to the prize at the end of the rope
All night long I dream of the day
When it comes around then it\'s taken away
Leaves me with the feeling that I feel the most
The feeling comes to life when I see your ghost
View user's profile View All Posts By User
dragon13
Senior Member
****

Avatar


Posts: 209
Registered: 11.8.2005
Member Is Offline

Mood: damn it !!

[*] posted on 28.8.2008 at 21:41


Quote:
Originally posted by Ace
Boja ekrana ti pokazuje sta nije u redu sa Amigom.

Zeleni ekran - problem sa Chip Ram-om
Crveni ekran - neispravan Kickstart Rom
Zuti ekran - problem sa CPU-om ili expansion karticom

Posto ti prikazuje zeleni ekran, postoji problem sa memorijom. Proveri da li je memorijski cip na ploci na mestu, posto se moze desiti da se od toplote ili drugih uticaja malo pomeri iz lezista. Takodje, u slucaju da imas Amigu 500+, na maticnoj ploci postoji baterija koja napaja sat i koja posle nekoliko godina moze da procuri i osteti RAM cipove. Uglavnom, otvori Amigu i baci pogled. Nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci.


nije plus nazalost otvorio sam je posto nema nikakih oznaka nemam pojma ni gde je RAM memorija sto je veliki problme posto je jedna ogromna integrisana ploca sto nije dobro.
Ako i jese RAM memorija gde da je nadjem,nemogu bas da odem u prvu radnju za kopjutere i trazim ram cip za amigu,ionako imam problema s mojom sedmo godisnjom skopocijim s koje ovo pise




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
dragon13
Senior Member
****

Avatar


Posts: 209
Registered: 11.8.2005
Member Is Offline

Mood: damn it !!

[*] posted on 28.8.2008 at 22:20





kolko ja vidim ovoj ploci nista nefali niti izgleda da je nesto sprzeno,nije a500+

Kako da skinem ram s ploce?


[Edited on 28.8.2008 by dragon13]

[Edited on 28.8.2008 by dragon13]




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nuclear_Spirit
V.I.P.
*****

Avatar


Posts: 348
Registered: 13.12.2006
Location: Nearest M Class Planet (okolina Beograda)
Member Is Offline

Mood: The Arogant Dragon Will Learn To Repent

[*] posted on 28.8.2008 at 22:23


Pa ne moze to uvek golim okom uvek da se vidi.:lol:





We Borgs do what all pragmatists do: we improvise!
View user's profile View All Posts By User
Ace
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1604
Registered: 1.2.2003
Location: Tu negde oko BG-a
Member Is Offline

Mood: Workout time

[*] posted on 29.8.2008 at 00:37


Nemoj da skidas ram sa ploce posto to nije ni potrebno, a i mogao bi vrlo lako da ostetis neki cip. Posto je verovatno neki od ram cipova labav, jednostavno pritisni sa dva prsta svakog od njih sa dovoljno sile da se uveris da su u svom lezistu a da ih ne polomis. Takodje pritisni i Agnus cip jer je problem mozda u njemu umesto rama.



All my life I\'ve been searching for something
Something never comes never leads to nothing
Nothing satisfies but I\'m getting close
Closer to the prize at the end of the rope
All night long I dream of the day
When it comes around then it\'s taken away
Leaves me with the feeling that I feel the most
The feeling comes to life when I see your ghost
View user's profile View All Posts By User
Alenko V6
1337 Member
******

Avatar


Posts: 607
Registered: 2.2.2004
Location: Varaždin,Hr
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 13.9.2008 at 07:57


e,

ovo je A500 obična sa 512 kb rama, bez proširenja
RAM ti je ovih 8 čipova mali skroz dolje nalemljenih na matičnu, tu ništa nemožeš.
Izvadi sve ostale koji su u ležištima, malo teže ide, uzmi nešto tanko i čvrsto, nožić i sl, i istovremeno sa obje strane polako prema van. Malo ide teže ali to je samo prvih milimetar-dva i vani je. Onda lijepo uzmi usisivač i usisaj cijeli ploču, utore za čipove, sve, sve, pa malo alkohola da očistiš kontakte na čipovima i vrati ih na mjesto. Ne zaboravi disk također ištekati i ponovo uštekati, provjeri da nije unutra ili ispod ploče kakav čavlić ili šrafić možda on radi kratki spoj, pa javi što bude.
Ako treba imam čipove pa mjenjaj jedan po jedan, moguce da je denise ili neki drugi riknuo. Pozdrav.





Your mother's in here, Karras. Would you like to leave a message? I'll see that she gets it.

Yes, I love Sigue Sigue Sputnik. Sigue what ?
View user's profile View All Posts By User
orange
Member
***

Avatar


Posts: 46
Registered: 24.10.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 4.11.2008 at 11:17


proveri i izolaciju ispod ploce, mozda je negde kratak spoj. te cipove mozes naci na buvljaku od nekog staro PC-ja, prilicno su cesti. malo je zeznuto sto se mora lemiti, zato bolje da ih stavis u podnozja.
View user's profile View All Posts By User
orange
Member
***

Avatar


Posts: 46
Registered: 24.10.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 3.8.2010 at 21:48


ma ispritiskaj sve cipove koji su u podnozjima (cuje se lagano krcaknje to je normalno). desi se da 'oksidiraju' nogice vremenom. ako ne pomogne, onda probaj i da ih izvadis pa stavis. (agnusa nemoj bez onog alata)

ovaj na toj fotografiji lepo ti pise A500+ i naznaceno je gde je stajala baterija. verovatno je prethodni vlasnik uklonio. pazljivo ocisti to podrucje i proveri svaki sumnjivi vod (digitalnim) multimerom (sumnjivi su oni koji su promenili boju)
View user's profile View All Posts By User

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010