Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1    3    5  ..  48
Author: Subject: Sta igrate trenutno na PS3 ? (Preporuke)
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 30.1.2009 at 20:25


Ne postoji nikakav razlog da PS3 ne podrzava switcheve, jer switchevi sve rade automatski, pa je potpuno svejedno shta si ubo, PS3 ga gleda isto kao i PC ili neki drugi uredjaj. Mislim da ce cak pre neki ruteri da ne rade, znam da smo se zezali kod Forsakena pre dve godine kada smo ishli da "vidimo" PS3, i nismo mogli da namestimo, a nismo imali switch.



It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
milosm
Loony Tune
******

Avatar


Posts: 974
Registered: 20.11.2007
Location: Belgrado
Member Is Offline

Mood: Spin-dash

[*] posted on 30.1.2009 at 20:35


koji ste offtopicari.
Ja igram PES,Motostorm i GT5 sa drugarima
a solo Sonika i Assassins Creed





powered by Novitec
View user's profile View All Posts By User
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 30.1.2009 at 20:50


Quote:
Originally posted by driver

Ne postoji nikakav razlog da PS3 ne podrzava switcheve, jer switchevi sve rade automatski, pa je potpuno svejedno shta si ubo...

Zato mi je josh chudnije da opet nema neta.

driver, jel mozesh da mi kazesh shta je potrebno da prokleti net stigne do PS3 preko switcha? Kakav net treba da imam, shta od internet opreme, dali treba namestiti neke opcije u PC-u u vezi ne znam vishe ni ja chega...

Ako nishta drugo, ako mi vec ne radi, da barem znam zashto ne radi.







"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Ragnarok
CLICK! CLICK! CLICK!
******

Avatar


Posts: 2594
Registered: 17.12.2007
Member Is Offline

Mood: SHM

[*] posted on 30.1.2009 at 20:56


Ako i dalje nece preko switcha, probaj da shareujes preko PC-a.
Quote:

Here is a general guide I wrote. For Vista, however, I think you will have to go to the sharing tab instead of the advanced tab when you are browsing the properties of a connection...

1. Get a CAT5 or CAT6 crossover cable. The cable that came with the PS3 is a normal Ethernet cable, therefore it cannot be used for this operation.

2. Make sure you have two sources for network communication. For example, you can have 2 ethernet ports on your computer, or you can have a wireless card and a Ethernet port etc. It helps to draw out a connection blueprint such as this:

DSL Modem > CAT5 cable > Network Card 1 > Computer > Network Card 2 > CAT5 Crossover cable > PS3

3. Connect your computer to the modem and verify that you have an Internet connection. Then, click on Start, go to settings, control panel. Double click on Network Connections, and identify the connection to your modem (Network card 1).

4. Right click on the modem connection, and choose properties. Next, click on the advanced tab (Sharing tab for Vista users), and check the “allow other users to connect…” checkbox. After the checkbox is checked, click on the “Home networking connection” drop down box and select the name of the second network connection. Click OK and exit the properties window.

5. Finally, connect the CAT5 crossover cable from the second network adapter of the computer to the PS3, and voila, your Internet connection is now routed to your PS3. Please be aware that your computer must be on in order for your PS3 to stay online. In the long run, a router may be a much better device to use than your computer, since it consumes only a fraction of the electricity than your computer does.




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 30.1.2009 at 22:29


Hvala za tutorijal, to mi ostaje za kraj. Ali, sada me stvarno kopka u chemu je problem sa switchom, zashto nece.

Jos jednom i ukratko, imam bezichni net, koji obicnim lan kablom dolazi do mene, znachi nemam ni modem ni nishta drugo od opreme. Da li je uopshte moguce sa ovim shto ja imam sprovesti net do PS3 uz pomoc switcha?

Btw, u medjuvremenu igram Resistance 2 :D

[Edited on 30.1.2009 by Zico]







"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Veroneze
1337 Member
******

Avatar


Posts: 575
Registered: 8.2.2005
Location: Osijek
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 31.1.2009 at 01:01


Kakav je to bežični net koji do tebe dolazi kablom?:ha?:



IssLand - Badger\' lair
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 01:22


Komshija do mene ima wirelles net, a uz pomoc switcha i lan kabla dolazi do mene :)






"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 31.1.2009 at 01:28


A ne kapiram koji je problem sa switchem. Ubo si net u switch, a iz njega PS3 i PC, i PC ima net, a PS3 ne ?



It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 01:34


Tachno. PC ima net, a PS3 nema.






"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Veroneze
1337 Member
******

Avatar


Posts: 575
Registered: 8.2.2005
Location: Osijek
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 31.1.2009 at 02:24


Probaj da se spojiš sa PS-om kad PC nije spojen.



IssLand - Badger\' lair
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 11:28


Malopre sam probao i opet nishta. Uskoro bi trebalo da dodje Scorpionn kod mene koji je daleko kvalifikovaniji od mene, pa cemo valjda neshto napraviti.






"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
duchko037
V.I.P.
*****

Avatar


Posts: 458
Registered: 29.4.2004
Location: Leskovac
Member Is Offline


[*] posted on 31.1.2009 at 11:54


Probaj da switch spojis na taj LAN kabli pa iz switcha u PC i PS3.
Rucno modesi IP adrese. Vodi racuna da ti nisu iste IP adrese kod tebe a i proveri kod komsije.
Trebace ti Straight-Through Ethernet Cable a ne Crossover..






View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 31.1.2009 at 12:44


Ako taj kabl koji si ubo u PC ubodesh u PS3, to mora da radi, samo idi automatic settings..



It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
Veroneze
1337 Member
******

Avatar


Posts: 575
Registered: 8.2.2005
Location: Osijek
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 31.1.2009 at 13:21


Ako se dobro sjećam neki switchevi imaju tačno odredjen ulaz za "vanjsku" konekciju, pa i prekidač kojim se kontrolira taj ulaz.



IssLand - Badger\' lair
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 20:59


Konachno :)

Scorpionn i ja ubili windows, podigli novi i onda je nekako sve bilo lakse. Za sada smo uradili tako da smo sherovali konekciju, kasnije kada budem kupio svoju opremu, onda ce to ici sa ruterom.

Nego, nisam uspeo niti jednu igru da igram online, imam protok od 512, to bi trebalo da bude dovoljna brzina za barem neke igre?







"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Ragnarok
CLICK! CLICK! CLICK!
******

Avatar


Posts: 2594
Registered: 17.12.2007
Member Is Offline

Mood: SHM

[*] posted on 31.1.2009 at 21:33


U cemu je bio problem prilikom igranja igara online?
Koje si igre probao?




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 21:52


Pa, probao sam sve shto imam, i nismo uspeli nishta. COD4, COD5, R2, SCIV, PES 2009, GT5... Uvek izbaci neshto u fazonu da se cheka, ne moze da pronadje server, "time's up" i slichno. Probacu kasnije, mozda zato shto je vikend, a i ovaj moj jadan net od 512.

Chuo sam negde da wireless nije najbolji za online igranje PS3, od. da je adsl mnogo bolji, jel to tachno? I jel brzina od 512 moze da prodje za uspeshno igranje?







"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Ragnarok
CLICK! CLICK! CLICK!
******

Avatar


Posts: 2594
Registered: 17.12.2007
Member Is Offline

Mood: SHM

[*] posted on 31.1.2009 at 21:58


Moze, kod nekih igara.
Kod Burnouta sam redovno dobijao disconnectove.
BTW Koliki ti je ping prema Googleu i da li imas izgubljene pakete?




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 22:16


E to za ping smo gledali kada mi je taj drug bio kod mene, i bio je neshto losh, od. veliki, oko 100 i neshto chini mi se. Kako se on gleda, zaboravio sam?






"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Ragnarok
CLICK! CLICK! CLICK!
******

Avatar


Posts: 2594
Registered: 17.12.2007
Member Is Offline

Mood: SHM

[*] posted on 31.1.2009 at 22:27


Start > Run > ukucati " command " (bez navodnika) > " Ukucati ping http://www.google.com " (bez navodnika).
Ako hoces da ti ispisuje ping dok ti ne prekines merenje, ukucaj " ping http://www.google.com -t1 " (bez navodnika :lol:).

[Edited on 31.1.2009 by Ragnarok]




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 22:31


Jel dovoljno 512 za COD4? Koju ti brzinu imash?






"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Ragnarok
CLICK! CLICK! CLICK!
******

Avatar


Posts: 2594
Registered: 17.12.2007
Member Is Offline

Mood: SHM

[*] posted on 31.1.2009 at 22:33


1024/128 i to je savrseno dovoljno za CoD4.
Nisam probao da igram sa 512, tako da ne znam, mada, Killzone 2 i Resistance 2 su super radili sa 512/64.
Koliki ti je upload?




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zico
Helghast Assassin
******

Avatar


Posts: 4675
Registered: 24.4.2005
Location: Novi Banovci, Serbia
Member Is Offline

Mood: Good

[*] posted on 31.1.2009 at 22:41


Jbga, trenutno nemam lovu za jachi net od ovoga. Probacu kasnije ponovo Resistance 2. Stavio sam te na Friends listu, zapishi i ti mene - Tolstojevskii :D






"BUILDING THE FUTURE AND KEEPING THE PAST ALIVE ARE ONE AND THE SAME THING"

HIDEO KOJIMA
View user's profile View All Posts By User
Scorpionn
Neki Tamo
*****

Avatar


Posts: 408
Registered: 2.1.2006
Location: Old Banovci
Member Is Offline

Mood: Odlicno 3+

[*] posted on 31.1.2009 at 22:44


Dakle, agonija je zavrsena jednostavnim podizanjem XP-a kod zica.
Stari sistem je bio pun nekih bug-ova i budalastina, da ni jednostavni Internet connection sharing nije mogao da radi.
E sad, ICS sam odradio jer je ovaj net koji on ima neka budzevina preko komsije koji ima wireless, i tu konekciju su podelili na dva dela.
Da zlo bude vece, lik kom placaju net je tu budzevinu zastitio na mac nivou, tako da samo mrezna kartica njegovog kompa moze sa lokalnom ip adresom da izadje na net, i zato nije mogao kabl koji mu dovodi net do kompa, da radi na ps3-ci (cak ni sa istim parametrima konekcije) jer se ne poklapa mac adresa.
Enivej, sad sve radi, i dobar je trip googlovati preko ps3-ke, samo je njesra sto ne moze nista da se igra online, za sta sam skoro siguran da je kriva ova budzevina od neta.
Ja takodje imam wireless, i za par dana cemo da probamo kod mene, jer ja imam 1024 / 1024 kbps koji nije zasticen na mac nivou, pa ce da javimo sta se desilo, i da li ima smisla online gaming na wireless netu.
Sori for d offtopic, ali ja jos uvek nemam ps3 :)




If women are so bloody perfect at multitasking, how come they can't have a headache and sex at the same time ?
Bre
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
GRUJA
I am God of War
******

Avatar


Posts: 4248
Registered: 13.10.2008
Location: UNDERWORLD
Member Is Offline

Mood: FATALITY

[*] posted on 31.1.2009 at 22:54


Quote:
Originally posted by Scorpionn
Sori for d offtopic, ali ja jos uvek nemam ps3 :)


Ma opusteno bice i ps3 jednom:) sto bi moja pokojna baba rekla samo da ste vi zivi i zdravi deco:D
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
 Pages:  1    3    5  ..  48

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010