Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
Author: Subject: Pomoc oko prebacivanja na C64
Leftlife
Romalj
*

Avatar


Posts: 18
Registered: 30.6.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: Dubmood

[*] posted on 24.1.2009 at 17:02
Pomoc oko prebacivanja na C64


Naslov je malo nedefinisan ali ne znam kako bolje. Pitam se sledece kako da uradim, Imam Commodore 64, koji radi. E sada, interesuje me kako da igram igre, neke programe, ako nemam kertridze. E sada, ono sto se secam je da uz njega treba da ide kasetofon ili onaj flopi 5.25" ako se ne varam. Kod brata sam nasao i taj flopi i ispravljac za njega. Znaci njega mogu da ukljucim i recimo da ga koristim za snimanje programa koje napisem na commodoru. Ali zanimam me kako recimo da ucitam igru sa njega. Tj. kako da snimim nesto na taj flopi,a pritom nemam i taj flipi za komp. Ili kako uopste da dodjem do igara koje mogu igrati na commodore, posto nemam ni jednu. A ovo kuckanje u Basic-u ponekad smori. Moze i kasetas. Kako snimiti igru na kasetu. A sve te igre bi skidao sa neta. Posto ne znam gde drugde da ih nadjem.

Hvala :)

[Edited on 24.1.2009 by Leftlife]




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 24.1.2009 at 20:16


hm, postoje tacno komande za rad sa kasetom, disketom i sl . .

sve je to bilo vrlo prosto, samo se treba prisetiti . znam da nisam pomogao kako treba, ali mrzi me da google-am za egzaktnim komandama :eyes:







The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
Leftlife
Romalj
*

Avatar


Posts: 18
Registered: 30.6.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: Dubmood

[*] posted on 24.1.2009 at 20:18


Hvala u svakom slucaju, ali jos nisam uspeo shvatiti kako igru koju skinem sa neta na najlaksi nacin da pokrenem na C64?



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 24.1.2009 at 20:36


Postoji nacin, milina jedna:
1. Skines igru po zelji
2. Konvertujes igru u WAV fajl preko ovog programa
3. Narezes WAV na CD-Audio
4. Stavis CD u liniju i presnimis ga na praznu kasetu
5. PROFIT!!!

Javi kako sljaka. Ocu ja c64 :( smrc :D




I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Leftlife
Romalj
*

Avatar


Posts: 18
Registered: 30.6.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: Dubmood

[*] posted on 26.1.2009 at 19:22


Hvala na odgovoru ljubomire. Sutra ili neki dan ce mi cale doneti originalni kasetas za c64. Pa cu onda uraditi ovo sto mi kazes.



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Leftlife
Romalj
*

Avatar


Posts: 18
Registered: 30.6.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: Dubmood

[*] posted on 10.2.2009 at 11:57


Evo mene, evo vec par danima pokusavam da to uradim ali nece pa nece. Prvo sam imao pokvaren aksetas pa sam nasao koji radi. I onda lepo krenem sa onim programom pretvorim u WAV, zatim direktno sa kompa preko AudioOut/slisalice snimim na kasetofon, preslusam da li je dobro i dobro je. Zatim ubacim kasetu u kasetas od Commodora "Magnum DATA RECORDER", upalim commodor i kucam "Load "*",8,1" onda mi kaze da kliknem na PLAY dugme na kasetofonu i ja tako uradim. I onda krece da vrti i krene prepoznatljiv zvuk. Ali posle onog pistanja, kada dodje krcanje :) tu stane, i na ekranu mi se ispise Ready. Nemam pojma sta se desava. Ja sam na kasetu snimio 55s, ili 2 min zavisi koja je igra. Ali on stane sa ucitavanjem odmah nakon jedno 8s.

Sta ne valja ?




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
R-Typer
V.I.P.
*****

Avatar


Posts: 453
Registered: 5.10.2002
Location: Subotica
Member Is Offline

Mood: c64 rulez!

[*] posted on 10.2.2009 at 13:02


dovoljno je da kucas i samo load bez "*",8,1

kad stane i ispise ready, kucaj list komandu da vidis da li je ucitao nesto.

trebalo bi proveriti taj kasetofon jer mozda dolazi do distorzije (skaliranja snimka kod prvog i drugog kasetofona npr. jedan brze snima drugi sporije cita).

ja sam imao c64 i nikad mi nije tako naprasno stao. garantovano je problem u snimku.

edit: probaj da stelujes glavu kasetofona. mrdnes malo vamo tamo pa valjda ce da ubode.


[Edited on 10-2-2009 by SirHurtalot]
View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 10.2.2009 at 13:12


Da nemas neku kasetu koja provereno radi da eliminises problem neispravnog kasetofona?



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Leftlife
Romalj
*

Avatar


Posts: 18
Registered: 30.6.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: Dubmood

[*] posted on 10.2.2009 at 13:55


Imam Sony-jevu traku, i to sa crnom trakom, cale mi je objasnio da su one dosta kvalitetnije. To je do sada bila prazna traka, imam takve dve i ni jedna nece. Tj. ni jedna ne uspeva da ispuni ono sto treba. Aj sacu da vidim sa caletom ovo sto ste mi napisali za stelovanje glave, za razliku u brzini citanja i pisanja. Pa se javljam opet.

Hvala vam !




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 10.2.2009 at 14:53


Mislio sam na neku staru igru na kaseti, koja do dan danas radi. No, javi kako je poslo sa stelovanjem!



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
R-Typer
V.I.P.
*****

Avatar


Posts: 453
Registered: 5.10.2002
Location: Subotica
Member Is Offline

Mood: c64 rulez!

[*] posted on 10.2.2009 at 17:44


e da... postoji jos i mogucnost da je jacina zvuka u snimku ili previse jaka ili slaba.

ja se secam jos 1993 kako smo u skoli preko soundblastera 16 digitalizovali igre sa zx spectrum kaseta. to je islo fino ali trebalo je pronaci sweet spot za jacinu ulaznog zvuka na samoj kartici i izlaznog na kasetofonu. inace sve je islo preko line in ulaza.

i jos nesto: da li ti pri ucitavanju ispise naziv programa kojeg si snimio? (ie: searching found imeprograma).

[Edited on 10-2-2009 by SirHurtalot]
View user's profile View All Posts By User
Alenko V6
1337 Member
******

Avatar


Posts: 607
Registered: 2.2.2004
Location: Varaždin,Hr
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 11.2.2009 at 08:45


a turbo???
On je na kazetu snimio 55s i 2 min, to znaći da je igra za turbo tape, znaći prvo treba njega učitati sa load pa onda (nema strelice) L
Originali koji su se očitavali sa LOAD zauzimali su po cijelu kazetu.




Your mother's in here, Karras. Would you like to leave a message? I'll see that she gets it.

Yes, I love Sigue Sigue Sputnik. Sigue what ?
View user's profile View All Posts By User
WolfDC
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2295
Registered: 16.3.2007
Location: Novi Sad, Srbija
Member Is Offline

Mood: Nazad na posao :-(

[*] posted on 11.2.2009 at 08:57


Nemam ništa pametno da pridodam diskusiji samo da primetim kolko me ovo vraća u prošlost. Ah lepih li dana, vreme kad grafika nije bila važna već čista zabava.

Sorry for off topic.
View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
R-Typer
V.I.P.
*****

Avatar


Posts: 453
Registered: 5.10.2002
Location: Subotica
Member Is Offline

Mood: c64 rulez!

[*] posted on 11.2.2009 at 09:48


Quote:
Originally posted by Alenko V6
a turbo???
On je na kazetu snimio 55s i 2 min, to znaći da je igra za turbo tape, znaći prvo treba njega učitati sa load pa onda (nema strelice) L
Originali koji su se očitavali sa LOAD zauzimali su po cijelu kazetu.




ne mora da znaci ako je kratak program. on svakako koristi WAV-PRG converter tako da dobija nekompresovani prg fajl.

View user's profile View All Posts By User
Alenko V6
1337 Member
******

Avatar


Posts: 607
Registered: 2.2.2004
Location: Varaždin,Hr
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 11.2.2009 at 19:43


možda je skinuo program za turbo tape prebacio ga u wav, snimio na kazetu....
Inače, meni je to radilo, svojedobno kada sam se igrao sa tim.




Your mother's in here, Karras. Would you like to leave a message? I'll see that she gets it.

Yes, I love Sigue Sigue Sputnik. Sigue what ?
View user's profile View All Posts By User

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010