Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1  2
Author: Subject: Hackovanje Megadrive-a
DENDY SOMARI COMRADE
1337 Member
******

Avatar


Posts: 889
Registered: 17.8.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: SIDETALKING

[*] posted on 14.3.2010 at 19:13


Ljubomire SVAKA CAST! Ovo je odlican mod.

Quote:

Mogu li PAL igre da se igraju na Genesisu (američkom)?


Mogu sve koje nemaju region lock. Region lock se pojavio tek 93. i koristi ga mali broj igara.
Mislim(ali nisam 100% siguran) da ce ti igre, koje su optimizovane za PAL sistem raditi 17% posto brze, a igre koje su delimicno optimizovane(samo zvuk) radice sa 17% ubrzanim zvukom.

Ako odlucis da zamenis taj Genesis za Mega Drive(ili neku drugu konzolu), kontaktiraj me, rado cu ti izaci u susret:D.






[Edited on 14.3.2010 by DENDY SOMARI COMRADE]
View user's profile View All Posts By User
Mr.Anderson
Romalj
*



Posts: 16
Registered: 17.2.2009
Member Is Offline


[*] posted on 14.3.2010 at 21:52


Hvala ti na odgovoru. Jako sam vezan za Genesis jer mi je to prva konzola, pa ću ga čuvati. A i nemam adapter za njega, probao sam neki univerzalni ali nije htela da radi. Sad treba kupim adapter za Mega Drive 2, valjda će raditi sa njim. Nije se valjda pokvarila od stajanja u kutiji..

[Edited on 14.3.2010 by Mr.Anderson]
View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 15.3.2010 at 08:49


Ne znam. Morao bi ga otvoriti da proverim :). Vrlo verovatno.
Uvek mozes koristiti PAL > NTSC adapter za Genesis.




I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 16.3.2010 at 15:58


Quote:
Originally posted by Mr.Anderson
Nije se valjda pokvarila od stajanja u kutiji..

Zavisi od toga gde je ta kutija bila :D






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mr.Anderson
Romalj
*



Posts: 16
Registered: 17.2.2009
Member Is Offline


[*] posted on 16.3.2010 at 21:38


Quote:
Originally posted by Nick4life
Quote:
Originally posted by Mr.Anderson
Nije se valjda pokvarila od stajanja u kutiji..

Zavisi od toga gde je ta kutija bila :D

Hehe, ne zezaj, bila je u ormaru..

EDIT: A inače kupio sam neki univerzalni adapter (neki SAX 1200), napon može da se bira (3,4.5,6,7.5,9,12V), struja 1200 mA, snaga (prim/sek) 20W/14.4VA. Na Samsung TV-u uopšte nema slike, a na Sony-ju ima slika ali nema zvuka nego jako šušti. Jebem li ga da li je to do adaptera ili konzole. Znam samo da je lepo radila poslednji put...


[Edited on 16.3.2010 by Mr.Anderson]
View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 16.3.2010 at 22:27


Do adaptera je. Kineski adapteri znaju da "iskrive" zvuk na Megadrive-u, pogotovo prvim modelima. Pojacaj zvuk, i primetices da se ipak cuje kroz svu tu buku i zujanje. Nabavi original napajanje ili iskoristi obican naponski regulator da ispeglas napon na kinezu.



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Mr.Anderson
Romalj
*



Posts: 16
Registered: 17.2.2009
Member Is Offline


[*] posted on 16.3.2010 at 23:09


Hvala ljubomire. Ma bacio sam ga prozor (mislim adapter)... Sad mi zapao za oko neki nemački (Ansmann APS1212), al' je dosta skup..

[Edited on 19.3.2010 by Mr.Anderson]
View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 17.3.2010 at 07:33


Ako hoces mogu da ti napravim kutijicu koju prikopcavas izmedju kineza i Genesisa (ako je adapter preziveo pad kroz prozor) i koja pegla napon.



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Mr.Anderson
Romalj
*



Posts: 16
Registered: 17.2.2009
Member Is Offline


[*] posted on 17.3.2010 at 09:57


Hvala na ponudi, ali ostali samo dugmići. Našao sam jutros nekog lika koji prodaje originalni adapter pa bi trebalo da kupim od njega..
View user's profile View All Posts By User
DENDY SOMARI COMRADE
1337 Member
******

Avatar


Posts: 889
Registered: 17.8.2008
Location: Beograd
Member Is Offline

Mood: SIDETALKING

[*] posted on 17.3.2010 at 12:52


Originalni adapter za Mega Drive ili za Genesis? Model 1 ili model 2? Po kojoj ceni?
Model 1 izlaz je 9V 1200 mA, a Model 2 10V 850 mA.

Ja imam jedan adapter viska za model 2, koji bih zamenio za neki kertridz. Ako nemas nista interesanto, poklonicu ti ga. U oglasima se ceo Mega Drive 2 prodaje za 1500-2000din, tako da je cena tih adaptera realno mala.
View user's profile View All Posts By User
Mr.Anderson
Romalj
*



Posts: 16
Registered: 17.2.2009
Member Is Offline


[*] posted on 17.3.2010 at 14:10


Pa kaže da je za Mega Drive model 1608 ili tako nešto. Pitao sam ga šta piše za output, kaže 10V, 1.2A. Na mom neispravnom adapteru koliko se sećam piše 9V, 1.2A, nisam u mogućnosti trenutno da proverim. Traži 900 din. za njega.
Imam svega nekoliko kertridža: Sonic, Sonic 2, Batman Returns, The Lion King, neki hokej i to je to. A već sam licitirao za adapter...
View user's profile View All Posts By User
Rmx
Romalj
*



Posts: 18
Registered: 21.7.2009
Location: Beograd
Member Is Offline


[*] posted on 18.3.2010 at 21:22


Quote:
Originally posted by Mr.Anderson
Pa kaže da je za Mega Drive model 1608 ili tako nešto. Pitao sam ga šta piše za output, kaže 10V, 1.2A. Na mom neispravnom adapteru koliko se sećam piše 9V, 1.2A, nisam u mogućnosti trenutno da proverim. Traži 900 din. za njega.
Imam svega nekoliko kertridža: Sonic, Sonic 2, Batman Returns, The Lion King, neki hokej i to je to. A već sam licitirao za adapter...


Previse para dajes za taj adaper ... bar po meni jer sigurno mozes da nadjes i komplet segu za slicne pare .
View user's profile View All Posts By User
Mr.Anderson
Romalj
*



Posts: 16
Registered: 17.2.2009
Member Is Offline


[*] posted on 19.3.2010 at 09:53


Na limundu za komplet segu traže od 2500-3500, a video sam da neko traži i 5.000. Što se mene tiče, ako će da mi vrši pos'o, onda nije skupo..
View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 19.3.2010 at 10:36


Jbg, nov kinez nije ispod 500 din, tako da ako nisi cicija kao ja, 900 din za originalni ispravan nije skupo...



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Nikobi
Senior Member
****

Avatar


Posts: 198
Registered: 16.12.2007
Location: Salon Zabave
Member Is Offline

Mood: Igrač jednog žetona

[*] posted on 13.9.2010 at 16:39


Vidim da vec postoji slican topic pa da upitam.
Slede noob pitanja ali jbg, mnogo je vremena proslo od mog zadnjeg SMD2 igranja pa sam i zaboravio mnogo toga o istoj.

Planiram da kupim Segu ali u dilemi sam koji model da uzmem. Kazite mi, koji je bolji za modovanje, da li postoje neke razlike izmedju modela na koje treba da obratim paznju i da li je moguce modovanjem PAL modela dobiti isti prikaz kao kod NTSC igara ( 60hz, fullscreen )?




View user's profile View All Posts By User
Zuti Bar
Member
***

Avatar


Posts: 63
Registered: 29.12.2009
Member Is Offline


[*] posted on 30.11.2010 at 00:19


Jedno malo pitanje.

Imam Sega Mega Drive 2, kabal za povezivanje sa TV-om, 1 gamepad i adapter. Ali mi nedostaje parce bijele elektronike koje povezuje adapter sa uticnicom. Zna li neko kako se to zove i gdje moze da se nabavi? Evo kako to izgleda!





[Edited on 29.11.2010 by Zuti Bar]




View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 30.11.2010 at 01:30


Nisam bas razumeo sta ti tacno nedostaje. Jel mozes da pojasnis?



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 30.11.2010 at 01:33


Quote: Originally posted by Nikobi  
Vidim da vec postoji slican topic pa da upitam.
Slede noob pitanja ali jbg, mnogo je vremena proslo od mog zadnjeg SMD2 igranja pa sam i zaboravio mnogo toga o istoj.

Planiram da kupim Segu ali u dilemi sam koji model da uzmem. Kazite mi, koji je bolji za modovanje, da li postoje neke razlike izmedju modela na koje treba da obratim paznju i da li je moguce modovanjem PAL modela dobiti isti prikaz kao kod NTSC igara ( 60hz, fullscreen )?


Tek sam sad video pitanje :(. Ja bi uzeo keca jer je na njemu osetno lakse odraditi 50/60Hz a pogotovo eng/jap switch. Ali u sustini i na kecu i dvojci je moguce.




I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
meca dobric
*tatina devojcica*
******

Avatar


Posts: 2986
Registered: 9.8.2002
Location: Novi Sad
Member Is Offline

Mood: woohoo

[*] posted on 30.11.2010 at 08:14


Quote: Originally posted by Zuti Bar  
Jedno malo pitanje.

Imam Sega Mega Drive 2, kabal za povezivanje sa TV-om, 1 gamepad i adapter. Ali mi nedostaje parce bijele elektronike koje povezuje adapter sa uticnicom. Zna li neko kako se to zove i gdje moze da se nabavi? Evo kako to izgleda!

http://cache.burek.com/2010/11/1349779_8.jpg



[Edited on 29.11.2010 by Zuti Bar]

Lose si uslikao. Trebao si staviti sliku strujnog adaptera iz nekoliko uglova, ne bismo ti li lakse pomobli.

Ako mislis na "elektroniku" izmedju utikaca i uticnice za struju na zidu: i ja sam imao isti problem, ravan utikac za struju i nijedne ravne uticnice u kuci. Problem mi je resio prijatelj koji je napravio produzni od pola metra sa ravnom uticnicom i ocekivanim utikacom.

Ili mozes da kupis ravnu uticnicu, ali to ne znam gde moze da se kupi u NS.

2 ljubomir:
Obrati paznju da adapter nema izbocinu oko cepova koji ulaze u uticnicu i kao takav ne moze uci u uticnice koje se vecinom prodaju kod nas.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Cyrix
V.I.P.
*****



Posts: 254
Registered: 2.11.2008
Location: Kraljevo
Member Is Offline

Mood: mk

[*] posted on 30.11.2010 at 11:34


imas u svakoj kinsekoj i carinskoj prodavnici. kosta 50ak din.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zuti Bar
Member
***

Avatar


Posts: 63
Registered: 29.12.2009
Member Is Offline


[*] posted on 30.11.2010 at 18:04


Adapter ne moze da ide u uticnicu. Ima 3 velika zubca, umjesto 2 mala. E sada to treba da se poveze na nesto sto ima prikljucak za uticnicu. Valjda kapirate nasta mislim? Imao sam taj dio, ali je izgubljen. Kada sam bratu posudio konzolu nije mi vratio prikljucak. Kapiram da to moze negdje da se kupi?



Slicno iygledaju, samo sto kod mene imaju 3.




View user's profile View All Posts By User
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 30.11.2010 at 20:09


UK power plug. Mozes kupiti UK > EU adapter, ili koristiti neki drugi strujni AC/AC ili AC/DC adapter od 9-10V i oko 850mA ako se ne varam.



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Cyrix
V.I.P.
*****



Posts: 254
Registered: 2.11.2008
Location: Kraljevo
Member Is Offline

Mood: mk

[*] posted on 30.11.2010 at 21:13


ono gore na slici je uk power plug
a ovaj dole nema veze sa njim i ne bi smelo da postoji nesto slicno za to prikljucivanje osim trafo-a koji regulise napon. inace pogledaj po tim prodavnicama ili cak mozda u elektricarskim prodavnicama i kupi taj dodatak samo.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
 Pages:  1  2

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010