Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1  2
Author: Subject: [Tutorijal] Pushtanje mkv-a na ps3
Efendija
1337 Member
******

Avatar


Posts: 948
Registered: 5.12.2007
Location: Kraguyewatz
Member Is Offline

Mood: samo tako

[*] posted on 23.12.2009 at 11:45
[Tutorijal] Pushtanje mkv-a na ps3


Ipak da otvorim mali tutorijal... Ovo su i drugi pominjali, mada to se izgubi na nekoj strani full infa i tako...

Prvo, izvadjeno iz full info threada:

Quote:
Quote:

Moze li PS3 na linuxu da pogura MKV 1080P sa ili bez DTS-a?

PS: Koju distribuciju preporucujete?

Nema shanse!!! Neki su se baktali sa nekim izmenjenim verzijama mplayer-a, ali to je ekperimentalno bilo i sranje je uopshte pokushavati.
Ono shto je provereno je tsmuxer:
http://www.smlabs.net/tsmuxer_en.html
To prebacuje mkv u m2ts kontejner koji ps3 prepoznaje i pushta savrsheno bez re-enkodovanja I TO PUSHTA IZ XMB-A ne iz linuxa. Ukratko to radi ovako: ubacish mkv fajl u tsmuxer, on ochita sve streamove koje moze da prepozna (h264, ac3, dts...). Onda oznacish h264 stream ako je profil veci od 4.1 (npr 5.1) ti obavezno spushtish na 4.1, ako je bilo koji drugi, ne diraj. Stram zvuka:
-ako je ac3 (dolby digital) nishta ne diraj
-ako je dts-hd oznachi downconvert to dts
-ako je dts nishta
Ako ti ne trebaju titlovi dole oznachish m2ts muxing. izbacheni fajl mozesh na usb pa pustish na ps3, a ako je u pitanju film, veliki fajl jelte, onda narezesh na dvd kao data disc sa npr. file system udf 1.02
ako ti trebaju titlovi nadji odgovarajuci titl na netu (obavezno srt) i ubaci i njega u muxer (zajedno sa mkv), ako je titl josh i u samom mkv, tad ce biti automatski prepoznat (ass tittlovi ne rade u m2ts). U opcijama tsmuxera za titlove, mogao bi da smanjish velichinu fonta, odaberesh koji god font, i to je to. (linija titla ne sme biti predugachka, jer od mesta kada naidje na takav titl, ps3 ce prestati da prikazuje ostale tittlove, iako su oni ok, zato treba smanjiti font). Dole se oznachi AVCHD disk. Izbacice dva foldera: BDMV i CERTIFICATE. Ta dva foldera bez ikakve izmene treba narezati na dvd (ili dvd-dl) pod file system udf 2.50.
I neke napomene:
- m2ts fajl bice veci od mkv (ako je u pitanju veliki mkv tipa 6-7 giga, m2ts bice veci za nekoliko stotina megabajta)
-zvuk u lpcm ili ac3 formatu ps3 pushta u svakom sluchaju, bilo da je narezan kao avchd disk, data disk, ili je na usb-u.
-dts ce biti pustiti SAMO ako je narezan avchd disk.


Zaboravio sam vazni detalj kod rezolucije:
-kada se pravi avchd disk, video mora imati samo hd rezoluciju tj. tachno 1280x720 ili 1920x1080. Sve ostale varijante rezolucija, ukljuchujuci i sub-hd, radice jedino u varijanti preko usb-a, ili kao narezan data disc.
-ripovi koji su enkodovani u anamorfnim rezolucijama u mkv (npr. 832x416 ili aspect ratio 2:1 a u mkv je podesheno da se prikazuje u 975x416 tj 2.35:1, ako se prebace u m2ts, bice izoblicheni jer ce prikazivati u enkodovanoj rezi (u primeru 832x416). Mada ti anamorfni su gotovo uvek u sub-hd rezolucijama, tako da pc ih moze lepo pustiti i na slabijim konfama, tako da ps3 tu i ne treba da ima posla.


Quote:
1. titlove cuva kao text, ne radi reenkodiranje?
2. kakav je sa nasim slovima?
3. da li moze da izdeli na vise fajlova manjih od 4gb?
4. koliko sam razumeo ako ide na usb dts mora da se reenkodira u ac3.
5. moze li ps3 da vuce recimo 8gb fajl sa HDDa? Ne stream, vec normalan pristup deljenom direktorijumu sa recimo instaliranim WinXP.


Quote:
1. srt fajl je uvek konvertovan u pgs (presentation graphic stream) format, dakle on ne ostaje samo text, valjda jer ovaj pgs format notepad ne moze da otvori, pa mislim da vishe nije samo text. Ali ostaje soft-sub (moze se iskljuchiti/ukljuchiti po zelji tokom reprodukcije, tj. trougao pa nadjesh subtitle options), a ne hard-sub pa ne moze da utiche na video stream.
2. Ja imam jedan srt koji je kucan cirilicom, ono shto je vazno je da kada otvorite srt fajl notepadom i uverite se da je ok, idite na save as i pod encoding izabrati unicode i sachuvati. Dobice txt ekstenziju, ali lepo rename ekstenziju jopet na srt i sve je ok. Dakle, ako se ispravno slova prikazuju u notepadu, bilo cirilica, latinica, i ako je srt sachuvan u unicode, apsolutno sva slova ce biti ispravno prikazana i na ps3
3. Tsmuxer ima split&cut opciju, gde se fajl moze seckati proizvoljno bilo po mega/gigabajtima, bilo po vremenskim intervalima
4. Tako je. Inache output opcija demux sluzi za razdvajanje strimova, pa ako npr. samo oznachis dts strim i stavish demux, izdvojice zasebno samo audio. Tako dobijen fajl mozesh nekim programom za konvertovanje prebaciti u ac3 (tsmuxer ne moze da izvrshi dts->ac3 konverziju), i onda ga zasebno vratiti u tsmuxer, jer tsmuxer ne miksuje samo strimove koji postoje u mkv-u koji ubacish, vec mozesh zasebno dodati josh neki elementarni strim kao iz ovog primera (tj. fajlove ekstenzije h264, ac3, dts)
5.Mislim da ne moze. Mora ici stream preko odgovarajuceg programa (preporuchujem Tversity)


Primer ce biti insert uz cirilichne titlove. Verzija tsmuxera je 1.10.6.

SRT fajl otvoren u notepadu radi ubacivanja nekoliko linija...-srt ce najverovatnije imati tagove, kao za iskoshena slova tj. < i > < / i > (kucam sa razmacima jer i ovaj forum koristi te tagove, kao i svi). Tekst nece biti iskoshen u m2ts fajlu, vec ce biti prikazan sa sve tagovima! Zato dok je srt josh otvoren u notepadu, edit>replace, pod find kucajte prvi deo tag-a, a pod replace ne kucajte nishta, tako isto i za drugi deo tag-a i svi ce biti uklonjeni iz srt fajla.

SRT fajl sachuvati kao txt sa Unicode encoding, obavezno. Posle ga preimenovati tj. vratiti mu srt ekstenziju. Moze se desiti da fajl ima ovakav naziv: sub.srt.txt ali windows sakrije ovo txt a tsmuxer ovako neshto nece primiti. Zato u Folder options Windowsa ostaviti neoznacheno Hide extensions for known file types, da bi se svi fajlovi prikazivali s punim nazivom.

Otvorite tsmuxer i u input polje ubacite zeljeni mkv, kao i srt (ili vishe njih). Ako ste sluchajno nashli josh neki npr. audio stream (na nekom drugom jeziku), i on se moze ubaciti.
Sad kod ovih opcija - shta god ne pomenem, ne morate ni vi menjati... Fajlovi se naravno dodaju na add, a ovo join (ako kojim sluchajem mozda zelite da od dva ili vishe mkv-a napravite jedan), spojice ih u jedan fajl.

Dakle, kada stavite shta treba u input polje, u delu tracks pojavice se svi (elementarni) streamovi koje program moze da prepozna (h264, ac3, dts, srt...). Kao shto je recheno .ass titlovi ne rade i postoji mogucnost da ih konvertujete u srt format, nekim drugim programom (npr. Subtitle Workshop), pa da ih ubacite za potrebe ovog postupka...
Kako oznachite koji tip streama, dole u general track options pojavice se podeshavanja za konkretan stream.
-kod video strema tj. h264 ako je ochitan profil veci od 4.1, mora da se tickuje opcija change level i stavi upravo 4.1, ako je profil nizi od 4.1 nishta se ne mora menjati.-audio stream: ako je u pitanju hd audio, (npr. dts-hd) mora se oznachiti downconvert hd audio, za ostale varijante pogledajte pochetak posta. Ono shto treba reci je da ako bude ochitan aac stream, ps3 ga u m2ts fajlu nikada nece ochitati (bilo da je fajl na usb-u, narezan kao data ili avchd disk), pa bi mogli demuxovati samo aac stream, konvertovati ga u ac3, pa vratiti...
Po zelji mozete pod language odabrati odgovarajuci ili samo ostaviti undefined.-srt stream: i kod njega moze da se odabere odgovarajuca jezichka oznaka il prosto teraj dalje :)Vi birate koje cete streamove imati u krajnjem fajlu, one koje ne zelite samo odshtklirajte (primer imate mkv nekog filma sa engleskim audiom, ali vi ste nashli i japanski audio stream, ubacili ste mkv i taj posebni audio stream i u tracks cete u ovom primeru imati jedan video strim ali dva audio strima a vi ne zelite oba, tad samo ostavite oznachen zeljeni stream)

Pod uslovom da video stream ima tachnu hd rezoluciju (1280x720, 1920x1080) i da vam treba titl, u output delu oznachite AVCHD disk, ako je u pitanju crop hd rezolucije npr. 1920x816 i slichno ili bilo koja druga rezolucija, titlovi nece raditi, a ni sam video nece biti dobro prikazan ako se ostavi avchd pod output, DAKLE za sve druge rezolucije ostaje upotrebljiva opcija M2TS muxing koja ce izbaciti jedan m2ts fajl koji nece imati titlove, ali ce ga ps3 savrsheno pustiti sa usb-a ili narezanog kao data disc.Split & Cut opcije
Split deli mkv po unetom vremenskom intervalu ili po velichini (npr. mkv ima 2,3 gb, stavite da bude podeljen na svakih 500 mb, imacete 5 m2ts fajlova- chetiri po 500 mega i peti koliko je ostalo)
Cut pravi insert iz mkv fajla izmedju zadate pochetne i krajnje pozicije-ponudjeni su minuti, sekunde i milisekunde (ako se oznachi enable cutting, naravno, to sam u ovom primeru upotrebio).Subtitles opcije
Kliknite na font, odaberite ga po zelji, mozete i promeniti font style, ja stavljam na bold da bi se bolje slova videla, a shto se tiche velichine fonta 65 je previshe po defaultu, uvek stavljam oko 50, ovde k'o shto vidite 46. Klik na OK..Shto se tiche pozicije ako se bottom offset malo poveca, titlovi ce se blago pomeriti ka gore.Klik na START MUXING na dnu.Kada zavrshi klik ok (chuce se i zvuk)

-ako je pod output izabrano m2ts muxing, rezultat bice m2ts fajl(ovi). Takav fajl se moze odmah prebaciti na usb pa pustiti na ps3 ili narezati kao data disc na dvd (opcije rezacha postaviti na file system udf 1.02 na primer)-ako je output AVCHD disk, rezultat su dva foldera BDMV i CERTIFICATE, njih direktno treba ubaciti za rezanje na dvd (i samo njih), bez izmena i OBAVEZNO u opcijama rezacha staviti SAMO file system udf 2.50, jer ako to zaboravite onda odoshe titlovi (ali sve ostalo ce biti u redu). Preporuchujem Imgburn za rezanje, izmedju ostalog jer kada ubacite samo bdmv i certificate foldere (poshto ste odabrali write files/folders to disc), a niste stavili udf 2.50, program ce prepoznati da zelite napraviti strukturu bd video diska i upitace da sam promeni file system.

NAPOMENA: da ne biste neshto zahebali, ne bi bilo loshe da pomocu cut opcije ts muxera uvek prvo napravite mali insert, output bude m2ts muxing i taj mali dobijeni m2ts fajl prebaciti na usb, pa videti kako ce ga ps3 pustiti, ako sve radi kako treba, sve ce takodje biti ok i sa celim fajlom. Ako treba proveriti da li ce titlovi raditi, takodje cut mali deo mkv-a pa output avchd disk i narezite ona dva dobijena foldera na DVD-RW i ubacite u ps3 na proveru, opet ako je sve sa insertom ok, bice ok i sa celim filmom.

PS3 reprodukcija

-Ako je m2ts fajl na usb-u i to josh u folderu VIDEO ps3 ce ga naci odmah, a ako ste stvili m2ts fajl u neki drugi folder ili u root usb-a, pritisnite trougao pa display all i sami ga pronadjite.
-Ako je m2ts narezan kao data disc, tako ce i da pishe pored ikone diska i samo pritisnite iks i nadjite fajl.
-Kod AVCHD diska je posebna situacija, pored ikone diska mora pisati AVCHD da bi titlovi bili upotrebljivi,jer dzabe ako imate one foldere narezane, a zaboravili ste da stavite file system udf 2.50, jer tada ce i takav disk biti prepoznat kao data disc, moci cete da pustite normalno film, ali nishta od titlova (inache u BDMV i CERTIFICATE strukturi foldera, m2ts fajl se nalazi pod BDMV/STREAM folderu).
Titlovi se pale/gase na trogao pa naci Subtitle options.
NAPOMENA br.2 Ne zezajte se sa scene search opcijom (kvadrat) kod reprodukcije sa usb-a ili sa data disca jer to ne radi dobro kod m2ts fajlova. Umesto toga koristite Go to ili instant replay/ advance opcije.

Dole su fotke (slikane mobilnim, malo editovane radi poboljshanja kvaliteta) kako ide titl na cirilicikao i primer duze linije titla sa fontom 46,Evo i jednog fajla za probu preko usb-a (inache da bi ps3 uopshte chitao bilo kakve podatke sa usb-a, on mora biti formatiran kao FAT)

Nadam se da ce vam ovo biti od koristi, bar dok se kroz firmware update ne ubaci podrshka za direktno pushtanje mkv-a.


[Edited on 23.12.2009 by Efendija]
View user's profile View All Posts By User
Hiawata
1337 Member
******

Avatar


Posts: 935
Registered: 24.8.2002
Member Is Offline

Mood: Hmphh...

[*] posted on 23.12.2009 at 11:50


Da li je MKV podrska uopste u najavi?

PS: Svaka cast za trud, hvala...
THIS IS MADNES!

NO! THIS IS EMULATION GALAXY!!!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Sol-Badguy
True Martial Artist
*******

Avatar


Posts: 5451
Registered: 3.2.2005
Location: N/A
Member Is Offline

Mood: Voljeno <3

[*] posted on 23.12.2009 at 12:20


Da si ovo ranije uradio, mogao bi da upadneš u konkurenciju za thread godine a tu bi ti moj glas bio zagarantovan. Hvala na iscprnom uputstvu, taman mi treba ovako nešto pošto sam za Novu planirao da gledam par filmova preko PS3, a većinu dlujem baš u .mkv-u.

E, da, pitanje jedno - imam neke epizode TTGLa na DVDu, u .mp4 formatu su Video Codec se vodi AVC 1.1Mbps; Audio Codec AAC 192Kbps, ali PS3 odbija da pusti zvuk? Video ide, mada rekao bih malo isečen sa strane, ali zvuka nema, a AAC bi trebalo da bude podržan? Da ne znaš možda u čemu je problem?

[Edited on 23.12.2009 by Sol-Badguy]

Even if we were to be enslaved in the galaxy's cycle of rebirth,
The feelings that were left behind will open the door!
Even if the infinite Universe were to go against us,
Our burning blood will cut through fate!
We'll break through the heavens and dimensions!
We'll show you our path through force!
Tengen Toppa... Gurren-Lagann! WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE?!
View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
forsaken demon
Supper Administrator
*********

Avatar


Posts: 13499
Registered: 9.8.2002
Location: Novi Sad
Member Is Offline

Mood: What a horrible life to have a curse

[*] posted on 23.12.2009 at 12:35


Konkurencija za thread godine i dalje nije kreirana(kao ni ona za najboljeg overall membera u ovoj godinu, for that matter), pa cimaj Nicka da ga uvrsti u selekciju. :)

Inače, zalepio sam thread, jer ovaj tutorijal definitivno zaslužuje to. Svaka čast na trudu, siguran sam da će ovo mnogima koristiti.


'Fighting evil, so you don't have to!'

"What are you dense? Are you RETARDED or something? Who the hell do you THINK I am?
I'm the goddamn Batman." - Batman Ultimate thread
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Efendija
1337 Member
******

Avatar


Posts: 948
Registered: 5.12.2007
Location: Kraguyewatz
Member Is Offline

Mood: samo tako

[*] posted on 23.12.2009 at 12:47


Quote:
Originally posted by Sol-Badguy
E, da, pitanje jedno - imam neke epizode TTGLa na DVDu, u .mp4 formatu su Video Codec se vodi AVC 1.1Mbps; Audio Codec AAC 192Kbps, ali PS3 odbija da pusti zvuk? Video ide, mada rekao bih malo isečen sa strane, ali zvuka nema, a AAC bi trebalo da bude podržan? Da ne znaš možda u čemu je problem?

[Edited on 23.12.2009 by Sol-Badguy]

PS3 pushta samo LC-AAC (tzv. low complexity), ako je u pitanju HE-AAC (high complexity) on josh uvek nije podrzan.

PS. fala svima

[Edited on 23.12.2009 by Efendija]
View user's profile View All Posts By User
Sol-Badguy
True Martial Artist
*******

Avatar


Posts: 5451
Registered: 3.2.2005
Location: N/A
Member Is Offline

Mood: Voljeno <3

[*] posted on 23.12.2009 at 13:09


^Ok, hvala na odgovoru. Doduše, informacije o tom streamu nisam našao u KMPlayeru -> Media info.
Even if we were to be enslaved in the galaxy's cycle of rebirth,
The feelings that were left behind will open the door!
Even if the infinite Universe were to go against us,
Our burning blood will cut through fate!
We'll break through the heavens and dimensions!
We'll show you our path through force!
Tengen Toppa... Gurren-Lagann! WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE?!
View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 23.12.2009 at 13:43


Postoji mnogo jednostavniji nachin, a to je povezivanje PS3 u mrezu gde je i PC, kabl ili wifi, nije bitno, i preko PS3 media servera se moze direktno pustiti mkv ili bilo koji drugi format...

Quote:
Originally posted by Sol-Badguy
Hvala na iscprnom uputstvu, taman mi treba ovako nešto pošto sam za Novu planirao da gledam par filmova preko PS3, a većinu dlujem baš u .mkv-u.


Ja sam u tvojim godinama za novu bio na gomili sa 3 shaved klinke :)[Edited on 23-12-2009 by driver]
It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
Efendija
1337 Member
******

Avatar


Posts: 948
Registered: 5.12.2007
Location: Kraguyewatz
Member Is Offline

Mood: samo tako

[*] posted on 23.12.2009 at 15:11


Quote:
Originally posted by driver
Postoji mnogo jednostavniji nachin, a to je povezivanje PS3 u mrezu gde je i PC, kabl ili wifi, nije bitno, i preko PS3 media servera se moze direktno pustiti mkv ili bilo koji drugi format...


Da, naravno, ali to je stream sa pc-ja, a ne direktno pushtanje iz trojke, i titlova kod takvog streaminga nema. Inache na pochetku posta u delovima pod quote pomenuo sam i ovaj nachin, samo shto sam predlozio drugi program (tversity).
View user's profile View All Posts By User
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 23.12.2009 at 15:45


ja volim ovako kvalitetne teme, ali me zanima zar nije mozda jednostavnije pustati mkv fajlove direktno sa PC-a na neki HDTV . .

koliko vidim, ima ovde nekoliko koraka i na kraju prebacivanje na trojku, a sa PC jednom namestis kodeke i povezes, i pustas mkv kao bilo sta drugo .. ko vec nema popcorn ili tako neki native uredjaj :eureka:The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
Sol-Badguy
True Martial Artist
*******

Avatar


Posts: 5451
Registered: 3.2.2005
Location: N/A
Member Is Offline

Mood: Voljeno <3

[*] posted on 23.12.2009 at 16:53


Meni recimo streaming sa PCa ne odgovara jer nemam načina da povežem PS3 i PC, a kada želim da gledam nešto na TVu (aka lakše mi je gledati na CRTu, nego na 19" monitoru iz kreveta usled udaljenosti), lakše mi je da pustim preko PS3, bez dodatnog akanja sa kablovima i povezivanja i PCa sa TVom, tako da mi je ovo baš leglo.

@driver - eh, jbga, nikad neću biti awesome kao ti, ali šta ćeš, život ide dalje :)

Even if we were to be enslaved in the galaxy's cycle of rebirth,
The feelings that were left behind will open the door!
Even if the infinite Universe were to go against us,
Our burning blood will cut through fate!
We'll break through the heavens and dimensions!
We'll show you our path through force!
Tengen Toppa... Gurren-Lagann! WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE?!
View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
grimlord
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 3662
Registered: 19.5.2003
Location: Beograd, Srbija
Member Is Offline

Mood: Composin'.

[*] posted on 23.12.2009 at 17:01


Errr, ali zashto ovako, kada postoji daleko lakshe reshenje koje je driver napomenuo?
http://code.google.com/p/ps3mediaserver/
Naravno pod uslovom da imate komp povezan sa PS3.
Da moram da radim po ovom uputstvu (koje je zaista detaljno, i sa puno ulozhenog truda napisano), ne bih ni gledao .mkv na PS3.
PS3 media server je mnogo bolje reshenje koje me je u vreme kada sam ga otkrio, maksimalno odushevilo. I takodje pushta titlove, Efendija, bez ikakvih problema.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 23.12.2009 at 19:08


Quote:
Originally posted by Sol-Badguy
Meni recimo streaming sa PCa ne odgovara jer nemam načina da povežem PS3 i PC, a kada želim da gledam nešto na TVu (aka lakše mi je gledati na CRTu, nego na 19" monitoru iz kreveta usled udaljenosti), lakše mi je da pustim preko PS3, bez dodatnog akanja sa kablovima i povezivanja i PCa sa TVom, tako da mi je ovo baš leglo.

@driver - eh, jbga, nikad neću biti awesome kao ti, ali šta ćeš, život ide dalje :)

Jbg neko je (bio) frajer a neko je papucarska p*cka, znaj... ali nema veze, svi smo ovde isti. Tako da, dosta offtopica back to PS3 videos.


You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
M_or_Bid
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2104
Registered: 18.7.2005
Location: NBG
Member Is Offline

Mood: sipaj ko u nerotkinju!

[*] posted on 23.12.2009 at 19:46


Ako sam dobro shvatio, npr. ako je rezolucija filma 1280*534 nije moguce nikako pustiti titl na PS3? Tj, mora da bude u jednoj od dve HD rezolucije?
Osim naravno "hardcoded" titlova u filmu.
IT'S TIME TO KICK ASS AND CHEW BUBBLE GUM, AND I'M ALL OUTTA GUM !


View user's profile View All Posts By User
Efendija
1337 Member
******

Avatar


Posts: 948
Registered: 5.12.2007
Location: Kraguyewatz
Member Is Offline

Mood: samo tako

[*] posted on 23.12.2009 at 20:27


To za titl preko ps3 media servera nisam znao. Ali da li se onda titl za mkv ukljuchuje iz menija trojke ili kompjutera? Ako je ovo drugo, onda teshko da se ne vrshi re-enkodovanje videa pre nego shto je prenesen do konzole, ili ne? Tj. da li se titl prenosi kao soft (onda sigurno nema re-enkodovanja)? Kakogod, ovo uputstvo se odnosi na DIREKTNO pushtanje hd materijala putem prostog premeshtanja video strima iz mkv u m2ts, bez ikakvog gubitka kvaliteta - bar shto se videa tiche. Licho, ne zelim da ps3 i pc rade istovremeno i da tako gledam 720p/1080p mkv. Ko iz bilo kog razloga zeli da isproba direktno pushtanje fajla, neka to i uradi, a ko iz takodje bilo kog razloga nema potrebe da ovo pokushava, ovo nije thread za njega, i zato ovo izgleda zajeban nachin jer zna da nema svrhe da se bakce oko ovoga, shto ce reci dovoljan mu je STREAMING, ili naravno sve pushta direktno na pc-ju. Da sam hteo da opishem streaming fajlova, tako bih thread i nazvao.
Nego, nisam odgovorio Hiawati - podrshka za mkv fajlove trazi se vec dugo vremena. Soni josh to nije dodao iz njima poznatih razloga. Medjutim poshto je ps3 divx certified, a mkv je sada glavni format, trebalo bi ochekivati da ce se kad-tad ubaciti podrshka.
@M-or-Bid: da, shto se ovog nachina tiche tako je. Video ce se potpuno ispravno prikazati (na usb ili narezan kao data disc), ali titla nece biti.

[Edited on 23.12.2009 by Efendija]
View user's profile View All Posts By User
M_or_Bid
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2104
Registered: 18.7.2005
Location: NBG
Member Is Offline

Mood: sipaj ko u nerotkinju!

[*] posted on 23.12.2009 at 22:02


Ja sam lepio titl MKVToolnix-om pa podelio film na 2 dvd-a posto je ogroman. Onda sam oba dela prebacio u mpg preko mkv2vob-a i rade titlovi lepo samo traje dosta taj proces... ovo sve pricam za filmove koji nisu u standardnim 16:9 rezolucijama, ako ima neko bolje resenje voleo bih da cujem.

edit: setio sam se da me č i ć zezaju pa ako neko zna... probao sam na googlu da nadjem resenje i sva ona podesavanja oko eastern europe teksta me nisu posluzila...

[Edited on 23.12.2009 by M_or_Bid]
IT'S TIME TO KICK ASS AND CHEW BUBBLE GUM, AND I'M ALL OUTTA GUM !


View user's profile View All Posts By User
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 24.12.2009 at 00:53


Quote:
Originally posted by Efendija
Quote:
Originally posted by driver
Postoji mnogo jednostavniji nachin, a to je povezivanje PS3 u mrezu gde je i PC, kabl ili wifi, nije bitno, i preko PS3 media servera se moze direktno pustiti mkv ili bilo koji drugi format...


Da, naravno, ali to je stream sa pc-ja, a ne direktno pushtanje iz trojke, i titlova kod takvog streaminga nema. Inache na pochetku posta u delovima pod quote pomenuo sam i ovaj nachin, samo shto sam predlozio drugi program (tversity).


Kako nema titlova, rade titlovi i preko streama, sad jedino ako imash neki krsh od kompa pa da ne moze da postigne...

A drugo, od trenutka kada sam saznao da PS3 ne moze da pushta mkv (a to je bilo nedelju dana poshto se pojavio u prodaji :)), krenuo sam da skidam AVCHD verzije pa mi je sad vecina u tom formatu, i to bih svima preporuchio. PS3 ih pushta direktno pa nema nikakvih konverzija i gluposti, a disk se ponasha kao bluray pa mozesh da stavish i titlove i menije i shta hocesh. Problem je samo u tome shto PC nece da pushta taj m2ts fajl sa programima koje sam koristio u Windowsu, ali kapiram da postoje playeri koji pushtaju bluray. U OSXu sve to radi po defaultu...[Edited on 23-12-2009 by driver]
It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
Hiawata
1337 Member
******

Avatar


Posts: 935
Registered: 24.8.2002
Member Is Offline

Mood: Hmphh...

[*] posted on 24.12.2009 at 09:01


Quote:
Originally posted by Efendija
Nego, nisam odgovorio Hiawati - podrshka za mkv fajlove trazi se vec dugo vremena. Soni josh to nije dodao iz njima poznatih razloga. Medjutim poshto je ps3 divx certified, a mkv je sada glavni format, trebalo bi ochekivati da ce se kad-tad ubaciti podrshka.


To DIVX certified, vidim da medju opcijama ima stavka DIVX sta je to zapravo, daje neki kod, koja je svrha toga?

Uzgred, streeming zahteva poprilicno mocnu masinu...

[Edited on 24-12-2009 by Hiawata]
THIS IS MADNES!

NO! THIS IS EMULATION GALAXY!!!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Efendija
1337 Member
******

Avatar


Posts: 948
Registered: 5.12.2007
Location: Kraguyewatz
Member Is Offline

Mood: samo tako

[*] posted on 24.12.2009 at 10:17


Quote:
Originally posted by driver
Kako nema titlova, rade titlovi i preko streama, sad jedino ako imash neki krsh od kompa pa da ne moze da postigne...

A drugo, od trenutka kada sam saznao da PS3 ne moze da pushta mkv (a to je bilo nedelju dana poshto se pojavio u prodaji :)), krenuo sam da skidam AVCHD verzije pa mi je sad vecina u tom formatu, i to bih svima preporuchio. PS3 ih pushta direktno pa nema nikakvih konverzija i gluposti, a disk se ponasha kao bluray pa mozesh da stavish i titlove i menije i shta hocesh.
Prvo, tsmuxer ne vrshi nikakvu konverziju videa vec ga kopira u m2ts kontejner. Film od recimo 8 gigabajta, bude prebachen za oko 10 minuta. Ti dakle skidash avchd verzije, a ja bluray ripove u mkv-u, pa ih prebacim u avchd strukturu, ili samo m2ts, relativno je isti krajnji rezultat. Tebi je dovoljan streaming, i to je sasvim u redu, pogodnije ti je tako, razumem, i drugi kojima odgovara takav nachin, naravno da ce te poslushati. Drugo, za titlove sam se ispravio u prethodnom postu.
Hiawata, DivX VOD (video on demand) registration code sluzi za aktiviranje playback-a materijala koji je kupljen na netu. Teshko da mnogi to u Srbiji koriste, zar ne?

[Edited on 24.12.2009 by Efendija]
View user's profile View All Posts By User
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 24.12.2009 at 13:19


Ne razumem te shta hocesh da kazesh. Pa znam shta radi tsmuxer, znam koliko to traje, zato i kazem da je ovo jednostavnije :) Da li je zgodnije da ubacish disk sa mkvom u PC i odmah na PS3 gledash, ili da konvertujesh film 10 minuta pa ga seckash i kopirash na neki flesh pola sata ?It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
Efendija
1337 Member
******

Avatar


Posts: 948
Registered: 5.12.2007
Location: Kraguyewatz
Member Is Offline

Mood: samo tako

[*] posted on 24.12.2009 at 14:09


Pazi, pc i ps3 nisu povezani, zato streaming nikada ne koristim. Tebi je streaming preko ps3 media servera laganica, OK, to je ono shto ti hocesh da kazesh (jel tako?), ja opisujem nachin bez streaminga i to je to, nishta vishe. Kada jednom narezem dobijen fajl na dvd (dvd dl vecinom) a ne seckam na usb kako ti velish, takav disk lepo ubacim u konzolu i uzivam. Valjda je svako u pravu sa svoje tachke gledishta.
I JOPET: neko ima razloga da ovako uradi / neko naravno nema, i to je sve.

[Edited on 24.12.2009 by Efendija]
View user's profile View All Posts By User
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 24.12.2009 at 15:31


Pa ok je to, ali stvarno ne vidim razlog nepovezivanja PCa i PS3. Kako idesh online uopshte na PS3 ? Ili je moguce da ne idesh :)It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
Hiawata
1337 Member
******

Avatar


Posts: 935
Registered: 24.8.2002
Member Is Offline

Mood: Hmphh...

[*] posted on 24.12.2009 at 15:48


@driver
Koja ti makina treba da bi mogao da streemujes full HD? Mislim da nemaju svi dovoljno jak HW.
THIS IS MADNES!

NO! THIS IS EMULATION GALAXY!!!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Miroslav.Cvejic
Member
***Posts: 56
Registered: 10.10.2009
Member Is Offline


[*] posted on 24.12.2009 at 16:34


Ja sam terao na E2160 (dualcore 1800mhz), ali je problem kod 720P i 1080P ako u toku filma jdownloader krene da otpakuje 45 rar fajla. Bafer (200 i 400mb) se isprazni i krene da koči film na PS3.

Ako ništa ne radi osim Media servera, dotični E2160 sasvim korektno obavlja posao sa 720P i 1080P.
View user's profile View All Posts By User
driver
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 6747
Registered: 4.8.2003
Member Is Offline

Mood: BRRRRRRRRRM

[*] posted on 25.12.2009 at 00:58


Quote:
Originally posted by Hiawata
@driver
Koja ti makina treba da bi mogao da streemujes full HD? Mislim da nemaju svi dovoljno jak HW.


Ne znam sad koje su granice, ali znam da mashina koja ne moze da pusti ni 720p, moze da strimuje 1080p u sluchaju da ne koristish titl. Sve shto ima veze sa enkodovanjem (a to ukljuchuje i prikazivanje titla) ne moze na krshu da se radi, minimum je neki dual core procesor, a to sad koshta ono 50e sa plochom i ne znam stvarno ko bar nekog X2 AMDa nema :)

PS3 nije dobra mashina ako cesh da pushtash 10 razlichitih codeca na njoj, jer ona nishta osim zvanichnog ne pushta, a mi uglavnom sve nezvanichno imamo :) Ako ti treba player koji pushta sve zivo, a PC ti nije dovoljno jak, imash WDTV ili slichno za 100ak evra, ili da se zezash sa konverzijom 1000 HD filmova shto ce te na kraju koshtati vishe :)
It aint about power dude! It\'s all about balance (Keiichi Tsuchiya)
Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)
View user's profile View All Posts By User
M_or_Bid
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2104
Registered: 18.7.2005
Location: NBG
Member Is Offline

Mood: sipaj ko u nerotkinju!

[*] posted on 25.12.2009 at 02:22


Kupite DVI -> HDMI kabl i kraj price :) Ne treba ni konvertovanje ni media server.IT'S TIME TO KICK ASS AND CHEW BUBBLE GUM, AND I'M ALL OUTTA GUM !


View user's profile View All Posts By User
 Pages:  1  2

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010