Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1    3  ..  8
Author: Subject: iPod Touch pitanja
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

question.gif posted on 20.1.2010 at 02:14
iPod Touch pitanja


Ovako uzeo sam iPod Touch 2nd Gen 8gb od Cire pa da ne bi samo njega gnjavio reko da ovde postavim neka pitanja, posto znam da ima jos ljudi koji imaju/imali su iPod/iPhone :D

Prvo da kazem da svaka cast Apple-u na po meni najlepsem i najfunkcionalnijem mobilnom OS-u (koji doduse ima ubedljivo najmanje mogucnosti za prilagodjavanje korisniku ikada :D), jedino mu se HTC sa Sense UI-em priblizio. Sve radi predobro/glatko/brzo/socno, u zadnjih mesec dana sam imao prilike da probam licno dosta TS mobilnih i da pogledam masu online opisa istih i kao sto rekoh jedino aparati sa HTC-ovim Sense UI-em imaju ovako glatak filing. Pre neki dan sam se igrao sa Samsung Jet-om njihovim pimp modelom sa 800mhz CPU i dosta akcija je bilo nekako krzavo ni blizu tako glatko ko na iPod-u. A kontam da je na 3rd gen modelima jos sve bolesnije i glace :D

OK dosta sa hvalospevima, ma moram jos :D Cak se i sa PSP-om nisam toliko odusevio kada sam ga prvi put video, and that says alot :D

Ajmo sada konacno na pitanja kojih doduse ne bi ni bilo da nije PROKLETOG APPLE-a I NJEGOVOG DEBILNOG FORSIRANJA iTUNES-a ZA SVAKU BOZJU AKCIJU. Znaci koliko su napravili dobar hardver i odlican OS odluku da se svo baratanje sa iPod-om obavlja preko iTunes-a je debilizam.

1. Jer moze neko kratko uputstvo (ili dobar link) kako da ocistim moj iPod od svega tj da ga vratim na default pa posle kako da ga jailbrake-ujem ponovo. Trenutno je najnoviji FW u njemu 3.1.2 sto znaci da sve lepo radi, ali malo smara sto je iPod pun do vrha, a manelno sve da brisem bi mi potrajalo :D

2. Kako da prebacujem programe/igre koju su skinute sa raznih foruma (u kom uopste formatu one dolaze, nisam jos nista skidao) na iPod BEZ upotrebe wireless-a jer imam samo USB kabel sto se dobija sa njim i necu uskoro imati wifi kuci (need money).

3. Hm to je to za sada necu previse daleko da idem, kada sredimo gornje dve tacke siguran sam da ce biti pitanja :)

PS
iPod touch rules :cool:

PSS
Ajde preporucite neki dobar free video konverter za iPod da se malo igram stim :D




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Omega_Red
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 7574
Registered: 8.7.2005
Location: Sarajevo, Morgenroete Inc. HQ
Member Is Offline

Mood: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves

[*] posted on 20.1.2010 at 09:42


Sto se tice samog "ciscenja" iPoda, to je jako jednostavno - skini najnoviji ipsw update za taj model (ni slucajno drugi), i u iTunesu drzi shift i klikni na "restore", nakon toga ce te pitati za lokaciju ovog ipsw fajla i to je to. Za nekoliko minuta ce biti "cist". Svakako je preporucljivo da ovo uradis prije jailbreaka. E sad nisam siguran da li jailbreak radi na ovoj verziji softvera ili samo do 3.0, pa malo progooglaj moze li se ovako jednostavno softver downgradeovati. Najbitnije je da naucis kako se iPod prebacuje u recovery mod, jer je to "najtezi" dio posla.
Igre se prebacuju normalno u iTunesu drag-n-drop metodom u "applications", ali prethodno moras imati instaliran hack koji dozvoljava da se nepotpisane aplikacije pojave u springboard-u.
Za sve ostalo, otidji na: http://iclarified.com/finder/index.php




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Cod3r
Vigilante
******

Avatar


Posts: 3960
Registered: 4.12.2007
Location: Novi Sad
Member Is Offline

Mood: Open Beta

[*] posted on 20.1.2010 at 13:16


Argh. Omega me pretekao. :) Tako se sve radi. Tako se i vraca na default, ozivljava iPod ako se zapuca (a moze da se desi), i update-uje na noviji firmware/vraca na stari.

Sto se filmova tice, iT je genijalna sprava. Nemoj konvertovati, to je gubitak vremena i resursa, vec idi na WarezBB, i na Search kucaj "iPod Touch Movies".

Dobices stotine, ako ne i hiljade filmova vec konvertovanih u .mp4 format (isti kao i za PSP) ili .m4v, svejedno. Ne secam se skroz. Ako te nesto jos interesuje ili zapnes pusti mi u2u ili napisi ovde. :)




Quote:
Ovo je forum, naravno da niko ne cita.


View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
shin-boyan
Fr1ck
******



Posts: 2372
Registered: 26.8.2004
Location: NS
Member Is Offline

Mood: zycloned

[*] posted on 20.1.2010 at 13:30


Quote:
Originally posted by Grunt
2. nisam jos nista skidao) na iPod BEZ upotrebe wireless-a jer imam samo USB kabel sto se dobija sa njim i necu uskoro imati wifi kuci (need money).


Gledaj da sto pre nabavis wireless, rad je mnogo udobniji i dosta novih opcija ce ti biti na raspolaganju.
Jailbreak se najlakse radi preko redsnowa, odradis restore firmware-a u iTunesu, skines crackovani firmware, pokrenes redsnow, kliknes na next->next->text i to ti je to.
Meni se iTunes svidja - naterao me je da organizujem muziku, poskidam covere i tekstove za albume.




So I speak
Though, am I heard...?
Wasting visions on a world of blinded fools
View user's profile View All Posts By User
DieH@rd
Administrator
********

Avatar


Posts: 22932
Registered: 5.12.2003
Location: Tower.
Member Is Offline

Mood: Proud member of "Glorious PC gaming Master Race".

[*] posted on 20.1.2010 at 13:42


Ako ti bas treba konverter, preporucujem Avidemux.



"There is but one path. We kill them all."
- Spartacus

"And when you show yourself to the world, it will be a different age than ours, Clark. A silver age of heroism, that will start when they look up into the sky at you with hope for tomorrow. You will help everyone to embrace it."
-Prophecy of Dr.Fate, Smallville S9

"It is Microsoft. And I will kill them."
- Sony Computer Entertainment President and CEO Ken Kutaragi, asked in 1994 who he thought the biggest competition would be for his upcoming PlayStation game console.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 20.1.2010 at 13:52


Ajmo polako, znaci skinem 3.1.2 FW npr odavde http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ . Prikljucim iPod na PC ukljucen ili ugasen ? Pokrenem iTunes drzim shift i gde/na sta kliknem da dobijem restore ?

Drugo odem na http://blackra1n.com/ i skinem program za Jailbrake. Prikacim iPod na PC (opet pitanje upaljen ili ugasen :D) i pokrenem aplikaciju i sacekam malo da se on sredi. Kada zavrsi instaliram na iPod-u Cydia-u.

E trece je kljucni momenat, ovo mi je Cira nabacio na u2u.

* Go to Cydia
* Tap on Manage tab
* Tap on sources
* Tap on “Edit” and then on “Add” , type in the hackulo.us repository which is http://cydia.hackulo.us
* Tap on Add Source
* After the source is added, go to “Search” in Cydia and search for AppSync for OS 3.0
* Install and Confirm
* Select the applications you want and click sync, they will be synced without any errors

Za ovaj zadnji deo mi je potreban WiFi ?? Ili gresim ? Ako mi je potreban WiFi onda smor, moracu do grada da se cimam :D

Kada nekako zavrsim tak treci korak onda bi trebalo da mogu preko iTunes-a bez frke sync-ujem i appove skinute sa foruma itd. ?

EDIT

Sta mi tacno treba kako bi ovaj adsl sto imam mogao da koristim na iPod-u, neka wifi kartica/ruter ? Koliko tako nesto kosta ?

[Edited on 20-1-2010 by Grunt]




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Omega_Red
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 7574
Registered: 8.7.2005
Location: Sarajevo, Morgenroete Inc. HQ
Member Is Offline

Mood: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves

[*] posted on 20.1.2010 at 14:03


Da, treba ti WiFi da bi instalirao posljednju verziju Cydije i AppSync-a. Nakon toga samo odvuces aplikacije u itunes i to je to. Dalje, ne moras gasiti komp kada prikljucujes iPod na USB, a sto se tice jailbreaka, nisam odavno u toku pa provjeri koji/i kako radi na posljednjoj verziji firmwarea. Ja sam zadnji put radio na 3.0 prije nego sto sam ga prodao.
Treba ti router (najbolje rjesenje) koji kosta 30-40E (mene recimo D-Link 524 sluzi odlicno a kosta oko 35E).

[Edited on 20-1-2010 by Omega_Red]




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 20.1.2010 at 14:18


@Omega
Haha, jbg lose sam se izrazio mislio sam na iPod da li treba da bude ugasen/upaljen pre nego sto radim Restore/jailbrake, znam da PC nemoram da gasim :lol:

Hvala za info oko rutera, nije mala suma sobzirom da sam extra tanak sa parama i da planiram da uzimam neku futrolu za iPod (imate preporuke :D) i jos neke dzizabidze, ali dobro za mesec dva cu uzeti.

[Edited on 20-1-2010 by Grunt]




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Omega_Red
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 7574
Registered: 8.7.2005
Location: Sarajevo, Morgenroete Inc. HQ
Member Is Offline

Mood: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves

[*] posted on 20.1.2010 at 14:51


Moze biti slobodno upaljen kada ga kacis na PC, samo ce morati biti ugasen kada ga budes prebacivao u recovery mod za jailbreak.



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 20.1.2010 at 15:09


Aha ok znaci mogu upaljenog da ga prikacim na PC pa onda u iTunes-u drzim shift pa kliknem na iPod u Devices delu pa restore, pa nadjem na disku skinut FW cekam i to je to :)

Za ovaj blackrain jailbrake (za 3.1.2 fw) nemoras ni da ulazis u recovery sve sam radi koliko sam video na youtube samo povezes ipod i kliknes make it rain i sam resetuje u recovery mod i odradi sve :D

Hvala svima na info-u, danas cu se jos malo zezati sa trenutno instaliranim igrama itd, pa cu sutra odraditi restore/jailbrake (mrzi me sada da idem do nekog lokalnog wifi hot spot-a), wish me luck :D

A do tada ako vam padne jos neka korisna informacija napisite slobodno :)




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Omega_Red
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 7574
Registered: 8.7.2005
Location: Sarajevo, Morgenroete Inc. HQ
Member Is Offline

Mood: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves

[*] posted on 20.1.2010 at 15:16


Quote:
Originally posted by Grunt
Aha ok znaci mogu upaljenog da ga prikacim na PC pa onda u iTunes-u drzim shift pa kliknem na iPod u Devices delu pa restore, pa nadjem na disku skinut FW cekam i to je to

To je to, samo sto prvo kliknes na devices, pa onda shift+restore.




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Disturbed
Senior Member
****

Avatar


Posts: 225
Registered: 22.10.2007
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 20.1.2010 at 19:40


Inace tonu hack-ovanih igara i aplikacija imas i na http://www.4shared.com (kucaj npr nfs ipa u search). Inace ekstenzija hack-ovanih aplikacija je .ipa i jednostavno se instaliraju preko iTunesa (drag and drop). :D

[Edited on 20.1.2010 by Disturbed]
View user's profile View All Posts By User
Cod3r
Vigilante
******

Avatar


Posts: 3960
Registered: 4.12.2007
Location: Novi Sad
Member Is Offline

Mood: Open Beta

[*] posted on 20.1.2010 at 20:25


Samo Grunt moram ti reci, iPod Touch bez Wi-Fi konekcije, je kao iPod Touch bez touch screena, kao pokvaren. :) Stoga odradi koji posao ili nesto prodaj pa uzmi ruter. (Ni pod slucajno linksys, oni su poznati po ne kompatibilnosti, a u to sam se i licno uverio). A i idi na Wi-Fi Scan, pa vidi da li ima koji ruter u blizini. :D



Quote:
Ovo je forum, naravno da niko ne cita.


View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 20.1.2010 at 21:37


@Cod3r
Bice ruter kao sto rekoh za mesec/dva :D

Bio sam danas do mog omiljenog kafica sa hot spot-om i net stvarno odlicno radi na iPod-u, email/trillian/photobucket/youtube/online radio sve radi stvarno super. Tako da definitivno uzimam ruter cim se bude imalo kinte.

Taman cu se sutra ponovo prosetati do tamo da zavrsim jailbrake, danas sam otisao cisto da vidim da li radi net, a ne da sutra odem i nemogu da dovrsim proces pa ostanem sa default programima :D




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 21.1.2010 at 02:10


Ajde jedan double post :D

Malo sam citao i nemam potrebu da kupujem ruter kada bi neki USB WiFi adapter odlicno posluzio za moje potrebe, a kosta oko 15evra sto mi je mnogo pristupacnije . Jer imate neku preporuku ?

Drugo imam jedan problem u iTunes-u koji me jako nervira, posto ja skidam gomilu Soundtrack-ova iz filmova nervira me to sto mi svaku pesmu tretira posebno u CoverFlo modu, ispade ko da imam milione albuma umesto njih 10 npr. Jer moze ovo nekako da se sredi, da lepo ceo OST prikazuje samo jednom.




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
crossover
Fr1ck
******



Posts: 2187
Registered: 4.12.2007
Member Is Offline


[*] posted on 21.1.2010 at 02:23


Quote:
Originally posted by Cod3r
(Ni pod slucajno linksys, oni su poznati po ne kompatibilnosti, a u to sam se i licno uverio


Ovo mi je malo teško da poverujem. Please elaborate.
View user's profile View All Posts By User
Omega_Red
EmuGlx Legend
*******

Avatar


Posts: 7574
Registered: 8.7.2005
Location: Sarajevo, Morgenroete Inc. HQ
Member Is Offline

Mood: deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves

[*] posted on 21.1.2010 at 02:25


Quote:
Originally posted by Grunt
Malo sam citao i nemam potrebu da kupujem ruter kada bi neki USB WiFi adapter odlicno posluzio za moje potrebe, a kosta oko 15evra sto mi je mnogo pristupacnije . Jer imate neku preporuku ?

ja ne bih rekao da ce usb adapteri raditi u access point rezimu, vec rade samo u infrastructure modu za spajanje na ostale wifi mreze. mozes probati sa nekim pci-e wifi karticom koja ima mogucnost da radi kao access point.




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Sol-Badguy
True Martial Artist
*******

Avatar


Posts: 5451
Registered: 3.2.2005
Location: N/A
Member Is Offline

Mood: Voljeno <3

[*] posted on 21.1.2010 at 02:55


^imam ja neki TP-linkov USB adapter (nije mi pri ruci trenutno, pa ću sutra već reći koji je tačno model u pitanju) koji može da radi i kao AP. Koristio sam ga za PS3, PSP i ćaletov notebook. Po strani što Win7 voli da brljavi, tj drajveri koje sistem nađe na netu su u konfliktu sa onima koje sam dobio uz adapter, ali na XPu radi savršeno.

[Edited on 21.1.2010 by Sol-Badguy]





Even if we were to be enslaved in the galaxy's cycle of rebirth,
The feelings that were left behind will open the door!
Even if the infinite Universe were to go against us,
Our burning blood will cut through fate!
We'll break through the heavens and dimensions!
We'll show you our path through force!
Tengen Toppa... Gurren-Lagann! WHO THE HELL DO YOU THINK WE ARE?!
View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
crossover
Fr1ck
******



Posts: 2187
Registered: 4.12.2007
Member Is Offline


[*] posted on 21.1.2010 at 09:22


Quote:
Originally posted by Omega_Red
Quote:
Originally posted by Grunt
Malo sam citao i nemam potrebu da kupujem ruter kada bi neki USB WiFi adapter odlicno posluzio za moje potrebe, a kosta oko 15evra sto mi je mnogo pristupacnije . Jer imate neku preporuku ?

ja ne bih rekao da ce usb adapteri raditi u access point rezimu, vec rade samo u infrastructure modu za spajanje na ostale wifi mreze. mozes probati sa nekim pci-e wifi karticom koja ima mogucnost da radi kao access point.


Možda ne kao AP ali kao ad-hoc svakako.
View user's profile View All Posts By User
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 21.1.2010 at 13:33


@Sol
Pa to ja kazem, gledao sam malo na netu i bas lepo pise pored nekih modela : Works like a soft AP. Sto je dovoljno za mene.

Nego gde je sada shin-boyan kada mu se toliko svidja itunes da mi odgovori na ono pitanje oko sortiranja :D




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
shin-boyan
Fr1ck
******



Posts: 2372
Registered: 26.8.2004
Location: NS
Member Is Offline

Mood: zycloned

[*] posted on 21.1.2010 at 13:40


Quote:
Originally posted by Grunt
Nego gde je sada shin-boyan kada mu se toliko svidja itunes da mi odgovori na ono pitanje oko sortiranja :D


Cek da shin-boyan nadje pitanje :).
Selektujes pesme u iTunes-u, odes na Get Info i upises ime albuma/kompilacije.
Naravno, da su ti pesme dobro tagovane ne bi bilo potrebe da ista radis.


[Edited on 21.1.2010 by shin-boyan]




So I speak
Though, am I heard...?
Wasting visions on a world of blinded fools
View user's profile View All Posts By User
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 21.1.2010 at 13:49


Hm ja svu moju mjuzu bas lepo tagujem i dodajem covere jos odavno tek sada imam neki problem od kada sam prebacio stvari u iTunes :D

Evo par slika, prva gde se vide tagovi u Aimp-u, pa posle toga kako to izbagovano izgleda u iTunes-u, i na zadnje dve slike sa svim pesmama selektovanim uradjen get info, kontam da tamo nesto treba da promenim, ali pitanje je sta :)











View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
shin-boyan
Fr1ck
******



Posts: 2372
Registered: 26.8.2004
Location: NS
Member Is Offline

Mood: zycloned

[*] posted on 21.1.2010 at 13:59


Stavi SAW OST u album artist, dobro ce grupisati, a pisace korektno ime izvodjaca u listi :).

Ako to nije zadovoljavajuce resenje ... sta da ti kazem, na macu imas opciju za pravljenje kompilacija, cini mi se da u Windows verziji toga jos nema.

[Edited on 21.1.2010 by shin-boyan]




So I speak
Though, am I heard...?
Wasting visions on a world of blinded fools
View user's profile View All Posts By User
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 21.1.2010 at 14:45


Aha sada je sve spojio u jedan cover, ako kada budem pustao pesme bude prikazivao izvodjaca kao sto kazes onda je to to, hvala !!

EDIT

Ajde necu vise da double postujem.

Samo da javim da sam odradio restore, pa posle jailbrake i evo sada sam stigao kuci iz grada sa instaliranim AppSyncom tako da piraterija moze da krene :D

Sada imam jos jedno pitanje, aplikacije iz Cydia-e se jedino mogu direktno iz iPod-a skidati ? Appstore programi/igre se nalaze svuda i njih preko iTunes-a stavljas, tako nesto nemere sa Cydia appovima jer tako ?

Za kraj napisite neke korisne Cydia/Appstore programcice, znaci ne igre neko programcice, kao sto su npr Internet radio aplikacija, pdf reader and alike.

[Edited on 21-1-2010 by Grunt]




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 22.1.2010 at 03:19


Na kraju mora double post :D

Evo listam vec satima Appulo.us koliko aplikacija je izaslo za iPhone OS za ovo "kratko" vreme pa to nije normalno :lol:

Jer ima neki sajt koji ima redovno opise novih appova ? Znaci jednostavno je nemoguce isprobati licno sve :D




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
 Pages:  1    3  ..  8

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010