Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1    3  4
Author: Subject: Blazblue CS za PC
Haseo
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2273
Registered: 21.8.2007
Location: 13th Hierarchical city of Kagutsuchi
Member Is Offline

Mood: Hands off the panda!!!

[*] posted on 23.1.2010 at 14:01
Blazblue CS za PC


Naime , neko je uspeo da iskopira Taito X2 code na kom radi Blazblue CS na arkadama i zapravo uspeo da pogura isti na kompjuteru

I don't know if anyone's still posting this, so here's my guide to get Blazblue Continuum Shift working on PC.
The arcade version of Blazblue Continuum Shift has been dumped and since the arcade machines they use (some Taito thing I think) are confirmed to run XP so we've got a version of CS that's fully operational on Windows PCs.

What do you have to do to get it working?

1. Download this torrent: http://www.justnopoint.com/xenoblip/tmp/pov.torrent

(I know, >pov.torrent, it's not point-of-view porn I swear)

2. Extract this zip file and there'll be a .rar file inside it, extract that one now (password is shoryu), eventually you'll reach a folder named BlazBlue Continuum Shift, this is where the goodies are.

3. Open a cmd window here, run typex_config.exe to configure your shit:
use mahjong panel: n
four-way joystick: n
low-res monitor: n I guess
scratch drive remap path: just hit Enter
And from here configure your keys. You might need to use xpadder or something to map a gamepad.

To play the game, run typex_loader game.exe and it'll load up in fullscreen mode. The game isn't made to run in windowed mode (for obvious reasons) so I don't know if there's a way to force windowed mode. If you run a multimonitor setup you'll need to disable any extra monitors for this to work.

Enjoy!

Trenutno se vodi masovna diskusija o odredjenim problemima , ali izgleda validno (ne mogu sada da skinem torent jer me sezam po ko zna koji put zeza sa istima)

Diskusija se o ovome vodi na
http://boards.4chan.org/v/res/47529886

A i najverovatnije necu moci ni da poguram igru na kompu :(

AKO OVO BUDE ISPALO FEJK
Molim modove da obrisu thread ili ga bace u Trash !!!




View user's profile View All Posts By User
Rale
High quality Japan-made button
******

Avatar


Posts: 2665
Registered: 17.5.2005
Location: Not Siberia!!!
Member Is Offline

Mood: Zdravo, Fred!

[*] posted on 23.1.2010 at 14:28


Link ka torentu vodi ga 404? Nashao sam ovo na diskusiji...

Part 1: http://www.mediafire.com/?omtqdmhixn0
Part 2: http://www.mediafire.com/?yk23qzzytkd
Part 3: http://www.mediafire.com/?yig2l1ktdwj
Part 4: http://www.mediafire.com/?yzb1bjmy0ym
Part 5: http://www.mediafire.com/?fzhc0nguwyv
Part 6: http://www.mediafire.com/?zmqhyygtzu1
Part 7: http://www.mediafire.com/?tzqhmtth1dt

Edit: ashao sam i torrent, na ovom linku mozete skinuti fajl:

http://www.mediafire.com/?mngwgmzjtzm

[Edited on 23.1.2010 by Rale]




Don't want it, can't use it, couldn't afford it if i did!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
zdravkelja
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2292
Registered: 8.7.2008
Location: Obrenovac
Member Is Offline

Mood: Let's rock :cool:

[*] posted on 23.1.2010 at 15:25


Skida se, bude li se ispostavilo da je fake, razbicu nesto :D

Ipak je to 4chan :D


Mada cudi me zasto tako nesto nije ranije uradjeno. Taito ima isti hardver kao PC i modifikovani Windows XP...

[Edited on 23.1.2010 by zdravkelja]




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
sigurd
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1099
Registered: 25.5.2004
Location: Kotor
Member Is Offline

Mood: banja...

[*] posted on 23.1.2010 at 15:34


Aj ti to fino skini i probaj da se ja ne smaram. Pa samo javi da li radi.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
grimlord
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 3662
Registered: 19.5.2003
Location: Beograd, Srbija
Member Is Offline

Mood: Composin'.

[*] posted on 23.1.2010 at 15:47


Evo probatju ja kroz jedno pola sata...



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
zdravkelja
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2292
Registered: 8.7.2008
Location: Obrenovac
Member Is Offline

Mood: Let's rock :cool:

[*] posted on 23.1.2010 at 16:04


Holly shit, ovo cudo stvarno radi :o


M.D.K. II sa bganime foruma je probao


Code:
Part 1: http://www.mediafire.com/?omtqdmhixn0 Part 2: http://www.mediafire.com/?yk23qzzytkd Part 3: http://www.mediafire.com/?yig2l1ktdwj Part 4: http://www.mediafire.com/?yzb1bjmy0ym Part 5: http://www.mediafire.com/?fzhc0nguwyv Part 6: http://www.mediafire.com/?zmqhyygtzu1 Part 7: http://www.mediafire.com/?tzqhmtth1dt Missing files from part 1: http://www.mediafire.com/?imnnzovwemk



Kada extractujete igru, obratite paznju koji fajlovi nedostaju, da znate gde koji fajl iz "missing.rar" da stavite.

Stavite igru u C:\BBCS (ovo je najpreporucljivije, meni nije htelo na drugim particijama).
Idite na Start dugme Winowsa -> Run -> cmd.exe (ako imate Vistu ili Win 7 pritisnite Start dugme, i u search ukucajte cmd.exe)

Ukucajte:
1) "cd c:\bbcs"
2) typex_config.exe
3) use mahjong panel: n
4) four-way joystick: n
4) low-res monitor: n (verovatno)
5) scratch drive remap path: samo pritisnite Enter

Potom ce vam igra traziti da konfigurisete kontrole za igrace (ako ne pritisnete na vreme dugme, preskocice ga, tako da nemojte da se premisljate). Dugme 1 je mid attack, 2 je heavy, 3 je Drive a 4 je light ako se ne varam. Kada zavrsite sa player 2 config, pitace vas za "test" dugme (ovo je menu za tezinu, i jezik igre, i jos par stvar), i quit dugme.

Da biste pokrenuli igru, ukucajte u cmd prozoru "typex_loader game.exe" i igra ce krenuti. Ako vam je odsecen ekran, to cete morati preko monitora da konfigurisete.

Ako imate nVidia karticu, idite u nVidia Control Panel, Manage 3D settings, Add application, i dodajte game.exe iz BB foldera. Onda namestite sledece stvari:

Anisotropic filtering OFF
Antialiasing - gamma correction OFF
Antialiasing - mode OFF
Antialiasing setting NONE
Texture filtering - Anisotropic OFF
Texture filtering - Quality PERFORMANCE

U main menu, drzite A+B ili C+D za Sparring mode i Score attack mode.

To bi bilo to. Ako dobijete I/O error, onda niste uradili nesto od onoga sto sam rekao. Ako vam je slab framerate, onda niste podesili nVidia settings kako sam rekao. Igra radi na x64 Win7 na ravnih 60FPS. Moja konfiguracija je: Core2Duo @ 2.0GHz, 4GB RAM, 8600GT 512MB.

Uzivajte.


Ako zelite preko Gamepada da igrate, skinite Xpadder program.




Meni ce zavrsiti download uskoro pa cu i ja da probam :)




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Nick
Super Administrator
*********

Avatar


Posts: 30509
Registered: 30.7.2002
Location: New Belgrade, SERBIA
Member Is Offline

Mood: CHANGE!

[*] posted on 23.1.2010 at 16:08


Pomislio sam da je ovo PC verzija ali koliko vidim sada ovo je nekakva emulacija?! lol genijalno
Onda je ovome mesto u arcade forumu :)






You don't stop playing video games because you get old. You get old because you stop playing video games. :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
M.D.K.II
Member
***

Avatar


Posts: 133
Registered: 3.2.2009
Member Is Offline

Mood: Cereal

[*] posted on 23.1.2010 at 16:16


Probao sam dve partije sa Hakumenom, sve radi. Moze i tekst da se podesi da bude sve (sem glasova) na engleskom. Nemam vremena trenutno, pa neka neko proba da zavrsi celu igru i kaze da li sve u potpunosti radi.



View user's profile View All Posts By User
grimlord
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 3662
Registered: 19.5.2003
Location: Beograd, Srbija
Member Is Offline

Mood: Composin'.

[*] posted on 23.1.2010 at 16:22


Meni se upravo skinula, pa tju da krenem da igram. Posle kad se naigram, postovatju rezultate. :lol:



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mik Drone
Punisher fan
******

Avatar


Posts: 1050
Registered: 13.10.2002
Location: IN HELL!
Member Is Offline

Mood: battling vs idiots, assholes and scumbags

[*] posted on 23.1.2010 at 16:45


Ok, dok se skida, da pitam, jel postoji nacin da se smanji rezolucija na 1024 * 768 ( posto sam sada nesrecno vezan za jedan krs matori 14" crt) ?



I look up,and see heaven.
I look down and see hell.
So,I jump and FIGHT!!!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
grimlord
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 3662
Registered: 19.5.2003
Location: Beograd, Srbija
Member Is Offline

Mood: Composin'.

[*] posted on 23.1.2010 at 18:16


Evo probao sam igru, pa da potvrdim da sve radi odlichno. Preshao sam arcade mod bez ikakvih problema (ako izuzmemo poslednjeg bossa, on mi je napravio nekoliko problema uzastopno :lol:)
Mik, kapiram da mozhe ako kod one opcije pri konfiguraciji "low-res monitor:" pritisnesh "y".




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Mik Drone
Punisher fan
******

Avatar


Posts: 1050
Registered: 13.10.2002
Location: IN HELL!
Member Is Offline

Mood: battling vs idiots, assholes and scumbags

[*] posted on 23.1.2010 at 18:34


Quote:
Originally posted by grimlord
Evo probao sam igru, pa da potvrdim da sve radi odlichno. Preshao sam arcade mod bez ikakvih problema (ako izuzmemo poslednjeg bossa, on mi je napravio nekoliko problema uzastopno :lol:)
Mik, kapiram da mozhe ako kod one opcije pri konfiguraciji "low-res monitor:" pritisnesh "y".


k thnx za info :)




I look up,and see heaven.
I look down and see hell.
So,I jump and FIGHT!!!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
grimlord
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 3662
Registered: 19.5.2003
Location: Beograd, Srbija
Member Is Offline

Mood: Composin'.

[*] posted on 23.1.2010 at 18:40


Quote:
Originally posted by Mik Drone
Quote:
Originally posted by grimlord
Evo probao sam igru, pa da potvrdim da sve radi odlichno. Preshao sam arcade mod bez ikakvih problema (ako izuzmemo poslednjeg bossa, on mi je napravio nekoliko problema uzastopno :lol:)
Mik, kapiram da mozhe ako kod one opcije pri konfiguraciji "low-res monitor:" pritisnesh "y".


k thnx za info :)

Javi da li je uspelo, da i ostali znaju.
Uzgred, moja konfiguracija je slichna MDK-ovoj, tako da ako meni radi sa full FPS u HD-u, kapiram da tje i onima sa loshijom konfom odlichno raditi.




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
zdravkelja
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2292
Registered: 8.7.2008
Location: Obrenovac
Member Is Offline

Mood: Let's rock :cool:

[*] posted on 23.1.2010 at 18:56


E sad, nek se neko seti da uradi online nekako :D

[Rage]Koji je password za .rar u torrentu? Mrzi me opet da skidam sa mediafire :flame:[/rage]

Pass je: shoryu

[Edited on 23.1.2010 by zdravkelja]




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
sigurd
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1099
Registered: 25.5.2004
Location: Kotor
Member Is Offline

Mood: banja...

[*] posted on 23.1.2010 at 19:19


Ovo da igra radi perfektno znaci da je 60fps stalno jel tako? Jer ako je variable framerate onda me nije briga.

Za online se ne boj nista. Bice brzo najvjerovatnije. Mogo bi mozda se prilagodi mbac Caster ili gg online netcode.
GGPO zaboravi.

[Edited on 23.1.2010 by sigurd]
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
zdravkelja
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2292
Registered: 8.7.2008
Location: Obrenovac
Member Is Offline

Mood: Let's rock :cool:

[*] posted on 23.1.2010 at 19:20


Evo ja probao. Radi savrseno, kao da igram na Taito-u Type X2 (mada nikad nisam igrao) :D



View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Grunt
Celeb Freak
*******

Avatar


Posts: 13825
Registered: 9.8.2002
Location: City of Lust
Member Is Offline

Mood: Shameless

[*] posted on 23.1.2010 at 19:22


Evo sta je unutra tih Taito arkada:

Taito Type X²

* OS: Microsoft Windows XP Embedded SP2 [3]
* CPU: Intel LGA 775 CPU. Supported CPUs include Celeron D 352, Pentium 4 651, Intel Core 2 Duo E6400
* Chipset: Intel Q965 + ICH8
* Video output: 640x480 (VGA), or 1280x720 (HDTV 720p)
* RAM: 166/200MHz DDR2 SDRAM. Supported capacities 512MiB, 1GiB, 4GiB.
* GPU: PCI Express x16-based graphics. Supported GPU include ATI RADEON (x1600Pro, x1300LE) or NVIDIA GeForce (7900GS, 7600GS, 7300GS)
* Sound: Onboard Realtek HD 7.1 channel Sound (supports add-in sound cards)
* LAN: 1000BASE-T 10/100BASE-TX
* I/O ports: 1x JVS, 4x USB 2.0, 1x serial (max 2), 1x parallel port, 2x PS/2, 2x SATA
* Audio inputs: AKG C535EB Stage Microphone, line-in (Surround 7.1)
* Audio outputs: 7.1, SPDI/FX
* Expansion Slots: 1x PCI Express x16 (used by video card), 1x PCI Express x4, 2x PCI
* Storage: SATA 3Gbit/sec Hard Drives

Znaci ovo mora da radi na svakom PC-u ko podmazano.

Drugo kada su ovo provalili jer mozda mogu jos neke igre sa tih arkada na PC-u da se igraju ili je ovo prva ?




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
sigurd
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1099
Registered: 25.5.2004
Location: Kotor
Member Is Offline

Mood: banja...

[*] posted on 23.1.2010 at 19:38


Evo nesto gledam po dustloop-u i SRK-u i nista u vezi ovog. Prepostavljam da su sve pobrisali sto se ovog tiche, s obzirom na datum novog antipiracy sticky threada na dustloop.

Hah ovo je totalna bruka i aksys ce mozda da najebe radi ovoga. Zapravo ne mora da znaci ali opet sad ne vidim uopste poentu Calamity triggera za pc ako neko napravi online.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
darkado
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 4447
Registered: 19.11.2007
Location: From the inside...
Member Is Offline

Mood: Sleepy...

[*] posted on 23.1.2010 at 19:40


3d? :D



Quote: Originally posted by DragonOfTheEarth  
Quote: Originally posted by Blue  
Jel ti se povraća od odnosa štampe prema svemu ili zbog tvog ličnog hejta prema Đokoviću?

Ima uvek ljubomornih ljudi, ne obracaj paznju.



View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
zdravkelja
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2292
Registered: 8.7.2008
Location: Obrenovac
Member Is Offline

Mood: Let's rock :cool:

[*] posted on 23.1.2010 at 20:11


Yup, sve su obrisali.

Evo ja presao iz prve arcade mode sa Hakumenom... Moram da provalim kako da povecam tezinu CPU-a. Steta sto nema training mode, ali ima taj sparring protiv cpu-a, a da ne moras da prelazis...




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Haseo
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2273
Registered: 21.8.2007
Location: 13th Hierarchical city of Kagutsuchi
Member Is Offline

Mood: Hands off the panda!!!

[*] posted on 23.1.2010 at 23:19


Bah , ne moze kompjuter da mi pogura igru XD
Moracu najverovatnije da stavim manju rezlouciju , onda cu imati neke sanse (samo sto sam zaboravio kako to ide XD )
Sad cu da testiram pa da vidim mogu li da poguram (iako mi je grafika ispod minimuma , tj 6600 je a zahteva 7300)
Opening animaciju mi otvori bez bilo kakvih problema , mislio bi covek da ce da ide igra 60fps , ali cim se startuje samo izadje iz igre XD




View user's profile View All Posts By User
Djukor
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2557
Registered: 30.10.2004
Location: Novi sad
Member Is Offline

Mood: NAKED (and lazy)

[*] posted on 23.1.2010 at 23:34


Jebote ljudi znate sta ovo znaci ovo je samo pocetak uskoro ce da ripuju druge taito X igre ko zna sta cemo sledece da vidimo Samurai Shodown: Edge of Destiny




Atheists are tsundere for apples?
View user's profile View All Posts By User
zdravkelja
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2292
Registered: 8.7.2008
Location: Obrenovac
Member Is Offline

Mood: Let's rock :cool:

[*] posted on 23.1.2010 at 23:40


Ja samo ne mogu da prezalim sto su odustali od Naomi emulacije pa nikad nisam docekao Accent Core...


Ja uspeo sve da sredim, nasao sve opcije (zvuk, tezina itd. itd), sve je extra :)
Jedino je bezveze sto nema liste poteza, a ako uradim alt+tab igra se ugasi... Moracu da odstampam na nekom listu :D

Jbt, kako je na tastaturi sve leglo. Na okupu nisam mogao da se sastavim na gamepadu. A sad... Uspeo sam sa Tagerom iz prve da uradim 720 :D
Bang mi je odlican, Hazama je mnogo dobar, Hakumen dobar... Jin i Ragna, standardni pick and play likovi, uspeo sam bez ikakvog poznavanja poteza da sastavim par combo-a... Noel slicno... Sa Arakuneom nemam blage veze sta da radim, ne znam one diveove da izvedem... Rachel isto... Carl komplikovan... Taokaka cudna... Tager za tank lika iznenadjujuce interesantan... Litchi dosadna... Lambda 11 bezveze, izbacili su duple maceve, ne moze posle D jos jednom D i sl. Ili ja ne znam kako... Tsubaki nisam ni probao...

Gameplay nesto sporiji od GG-a, ali je u sustini ok.

Slusanje Gluttony Fang u toku borbe, priceless :)

Sve u svemu, zadovoljan sam :)


Haseo, sad kad bude okup negde gde ima kompa, ne moras da nosis BB :D A ja cu da prezivim dok mi ne stigne Calamity Trigger :)

[Edited on 23.1.2010 by zdravkelja]




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Haseo
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2273
Registered: 21.8.2007
Location: 13th Hierarchical city of Kagutsuchi
Member Is Offline

Mood: Hands off the panda!!!

[*] posted on 23.1.2010 at 23:41


ah uspeo sam da poguram igru , ali je na 3 fps-a :D
eto uradio sam 4 poteza i izasao iz igre XD
Do nabavke novog kompa moracu da uzivam u CT-u (mada se nadam da ce ovaj potez naterati slepce iz Aksysa da ubrzaju proces izbacivanja igre na konzole jer ce u protivnom da izgube masne kolicine novca!)




View user's profile View All Posts By User
Djukor
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2557
Registered: 30.10.2004
Location: Novi sad
Member Is Offline

Mood: NAKED (and lazy)

[*] posted on 23.1.2010 at 23:44


Inace imam Vistu morali XPsp-3 da bude.




Atheists are tsundere for apples?
View user's profile View All Posts By User
 Pages:  1    3  4

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010