Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
 Pages:  1  2
Author: Subject: Alien Breed Tower Assault
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 28.3.2010 at 21:42
Alien Breed Tower Assault



Ovo mi je omiljen nasatavak starog Alien Breed serijala. Hteo bih da ga predjem celog ali nisam uspeo da pronadjem trainer verziju. Pregledao sam nekoliko baza igara za Amigu i ispostavilo se da postoje samo dve disketne verzije: jedna trainer i jedna ne. Steta samo sto ta trainer ne radi dobro: nakon piratskog introa i izbora ponudjenih trainer opcija (unlimited ovo, unlimited ono) igra zablokira. Takodje i na internetu postoje samo te dve verzije.

Skinuo sam program pomocu koga moze da se napravi trainer dodatak (intro) za ovu igru ali program radi samo sa dos disketama a ove sto ja imam su non-dos. Pored toga, navedeno je da program radi iskljucivo sa ovom disketnom verzijom:

Alien Breed tower Assault HD (Paradox version)

pa ako neko ima, neka kaze. ali da ne bude non-dos. A otkud mu ovo Hd stvarno ne znam, jer program trazi da se ubaci disketa igre, ne odnosi se na hard disk verziju.

Sto se tice PC verzije, lepo radi u DosBox emulatoru ali se ispostavilo da nije trainer verzija iako pise da jeste.

Eto, ako neko ima bilo koju trainer verziju ove igre za bilo koju platformu, a koja radi...





View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
DieH@rd
Administrator
********

Avatar


Posts: 22932
Registered: 5.12.2003
Location: Tower.
Member Is Offline

Mood: Proud member of "Glorious PC gaming Master Race".

[*] posted on 28.3.2010 at 21:55


http://www.gameburnworld.com/gp/trainers/alienbreedtowerassault.sht...
[neznam dal radi]

[Edited on 28.3.2010 by DieH@rd]




"There is but one path. We kill them all."
- Spartacus

"And when you show yourself to the world, it will be a different age than ours, Clark. A silver age of heroism, that will start when they look up into the sky at you with hope for tomorrow. You will help everyone to embrace it."
-Prophecy of Dr.Fate, Smallville S9

"It is Microsoft. And I will kill them."
- Sony Computer Entertainment President and CEO Ken Kutaragi, asked in 1994 who he thought the biggest competition would be for his upcoming PlayStation game console.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 28.3.2010 at 22:28


Ako igras igru na emulatorima, mozes koristiti neki windows program za varanje, poput ArtMoney ili cheatengine.
Vrlo je lako naci adresu na kojoj igra cuva broj zivota/energiju i ukljuciti program da drzi tu vrednost na istom broju, da bi imao beskonacne zivote/energiju/municiju itd.

Evo skinucu igru i probacu da nadjem nesto.
View user's profile View All Posts By User
Tantal
1337 Member
******

Avatar


Posts: 526
Registered: 28.4.2004
Location: Priboj
Member Is Offline

Mood: Look into my EYE, soldier!

[*] posted on 28.3.2010 at 23:33


Inače, igra je mnogo bolja bez ikakvih varanja- za razliku od prva dva AB-a.
View user's profile View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 29.3.2010 at 01:24


Napravio sam par varanja u artmoney-u i odigrao par nivoa.

Igra uvek drzi iste vrednosti na istom mestu pri svakom igranju i svakom nivou, vrlo je lako naci adrese.

Energy bar ima vrednost 64 kad je pun, a 4 zivota je vrednost 196608
ovo ce ti pomoci da lakse nadjes adrese na kojima igra cuva vrednosti.
Nisam pisao hex adrese, nece ti koristiti, jer ces verovatno imati drugu verziju dosbox-a i drugu verziju igre.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 29.3.2010 at 13:33


Shvatio sam, umem i u ArtMoney i u Cheatengine da pronadjem adrese i izmenim vrednosti, uradim freeze ali ne umem sve to da "primenim". Na samoj igri se nista ne menja: i dalje gubim energiju i zivote.
Ako hocu da snimim promene, onda postoji samo opcija save za snimanje tabele kako bih kasnije mogao da je menjam. U cheatengine postoji "standalone trainer" creator - napravim ga i primenim na exe fajl igre - ali mi onda u dosboxu javlja gresku da igra (odnosno njen sada izmenjeni exe fajl) moze da se pokrene samo u win32 okruzenju i nece da pokrene igru




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 29.3.2010 at 15:44


Ako zamrznes vrednosti, a i dalje gubis energiju u igri, onda nisi nasao dobru adresu.
Ja sam uspesno nasao adrese za energiju, zivote i municiju.

Sto se tice opcije pravljenja exe trainera, ako dos igru igras u dosbox-u, potrebno je da trainerom zakrpis DosBox, a ne samu igru! Jer ti si trazio vrednosti u aplikaciji dosbox koja samo emulira dos igru, kapiras?

Isto tako ako zelis preko cheat engine-a napraviti trainer za neku NES igru, ti zakrpis NES emulator.

Takodje, ne znam koju verziju igre imas, ali na wiki pise da je CD verzija mnogo bolja, sa FMV sekvencema i dodatnim nivoima. Imas je na underground-gamer-u, 80 MB ISO.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 29.3.2010 at 18:18


Evo sta mene u stvari zeza: moja Tower Assault verzija je takva da ne prikazuje nazive celija (adresa) vec Value 1, Value 2...
Ja sam uneo vrednosti koje si napisao i izadje mi gomila adresa iste vrednosti ali ne znam koja je za sta a ni u infou to ne moze da se vidi. Probao sam i da pratim promene vrednosti dok igram igru ali ni tu nema rezultata.

Inace, ja koristim ovu verziju:

http://www.filefactory.com/file/b0e8gf3/n/AlienBreedTowerAssault.zi...

A ona verzija koja je navedena (likovana) u jednom prethodnom postu ne radi, odnosno kada se startuje prikaze samo neki intro ekran i kada bilo sta pritisnes na tastaturi, dos prozor nestane. Isto je i kada je otvaras iz dosboxa





View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 29.3.2010 at 19:12


Quote:
Message original : emulos
Ja sam uneo vrednosti koje si napisao i izadje mi gomila adresa iste vrednosti ali ne znam koja je za sta a ni u infou to ne moze da se vidi. Probao sam i da pratim promene vrednosti dok igram igru ali ni tu nema rezultata.


Ja cu ti sada napisati kako da napravis cheat za beskonacnu energiju.
na netu imas gomilu game hacking tutoriala, ja cu ti napisati najprostiji postupak.
Koristicu ArtMoney, posto ga znam napamet, ali princip je isti u bilo kom programu za varanje.

Upalis dosbox i startujes igru, i zapocnes je, tj. udjes na prvi nivo gde se na ekranu vidi energy bar, zivoti itd.

Upalis Artmoney, kao izabrani proces izaberes dosbox.
Posto ja vec znam koliku vrednost ima full energy bar, proces je jednostavan.
Ides na search/ exact value, ukucas 64
Artmoney ce naci npr 10,000 adresa sa tom vrednoscu. klikni ok i vrati se u igru.
sad pusti nek te neprijatelj udari jednom i da ti se energija malo smanji
vrati se u artmoney, idi na filter, pa "value has decreased"
idi u igru, neka te neprijatelj udari jos jednom
opet AM -> filter -> value has decreased
u igri, neka te neprijatelj ubije, startovaces novi zivot sa full energijom
ArtMoney -> filter -> find exact value -> 64
pa ponovo, neprijatelj te udari, value has decreased.

To je to, uskoro ces imati najvise 5-6, ili idealno jednu adresu, na kojoj igra cuva tvoju energiju. Idi na zelenu strelicu za add all u artmoney-u. Stavi vrednost na toj adresi na 64, stikliraj freeze da AM zamrzne vrednost i imas beskonacnu energiju.

Onda preimenuj "value 123" u npr. "energija", ides save table i snimi tabelu
kad startujes igru sledeci put, upali art money, izaberi dosbox, ucitaj tabelu, zamrzni vrednost i gotovo. Artmoney mora sve vreme da radi, posto on vrsi funkciju trenera.


Absolutno ne mozes da pogresis ako radis ovo sto sam napisao, ako hoces da nadjes vrednost za ammo bar, proces je slican, ali posto ne znam tacnu vrednost full municije, startuj igru, pa u artmoney idi search -> unknown value, pa onda ispali par metaka pa filter -> value has decreased, pa pokupi par okvira municije, pa AM->filter-> value has increased. REPEAT

Postoji brzi nacin, ali ovo je absolutno najprostiji fail safe proces.
Na kraju mozda mozes imati 15 adresa koje prate trend, u tom slucaju ih zamrzavaj jednu po jednu pa ces videti koja daje beskonacnu municiju.

Vise od ovoga ti apsolutno ne mogu pomoci, ako nesto ne radi, u pitanju je ljudska greska.

Mislim da je nekad na emuglx i bio ovakav tutorial za varanje u nekom emulatoru ali sad ga izgleda nema.
View user's profile View All Posts By User
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 29.3.2010 at 20:03


posle ovoga nece biti sanse da zacuje 'assault failed' ;)






The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 29.3.2010 at 21:07


E, hvala ti mnogo, majstore! Uspeo sam za energiju i zivote. za municiju nisam aki nije ni bitno. Moze da se ucita samo jedna tabela tokom igre (na primer, samo za zivote), ne moze vise istovremeno da bude aktivno. To je meni sasvim dovoljno. Hvala!
Mnogo dobri ti cheat programi :)

Inace, ova PC verzija koju imam nema onaj pocetni nivo (kao na amigi sto ima: ona pustara koja vodi do baze), vec odmah se krece sa civilian nivoa. Eto, to je valjda jedini nedostatak. sigurno je bolja ta Cd verzija koju si pomenuo, ali nema veze, ovo je meni sasvim dovoljno.
Za one koji ne znaju, ova igra je zanimljiva takodje i po tome sto se moze preci na vise od 250 nacina! Svaki nivo ima vise izlaza tako da cete verovatno neke nivoe preskakati a mozda se i vracati ;)









View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 29.3.2010 at 21:10


ja negde imam pc verziju koja pocinje 'od pustare', pa ako ti zatreba ..

mada, ovakve igre su stvorenje za 'competition pro' :eureka:







The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 29.3.2010 at 21:55


Samo jedna tabela moze biti otvorena, ali ta jedna tabela moze da sadrzi 100 cheatova ako hoces.
Iskopiraj adresu za zivote u tabelu za energiju, mozes ih obe zamrznuti u isto vreme.
Ako imas problema, uploaduj obe tabele pa cu ja da ti ih spojim.

Drago mi je da ti je uspelo, ovaj princip varanja radi u vecini igara, neke novije igre
su napravljene tako da je ovakvo varanje otezano, ali i u njima se moze varati ako znas sta da trazis. ;)
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 29.3.2010 at 22:46


Constanza, imam competition pro, naravno ;) Kako bih bez njega

Zakimaru, da, kapiram, nesto kao merge opcija u cheatengineu. Snaci cu se.

Posto kod mene nesto Pc verzija u DosBoxu blokira (npr. nakon izlaska iz terminala ekran zacrni) pokusao sam da cheatujem ABTA preko winUAE - i radi! (na radost svih amigista). Maksimalna vrednost zivota je ista kao za Pc verziji: 196608. Cheatovao sam samo zivote, jer mi je to najvaznije u igri. Verzija za A1200 nesto zeza, nije uspelo varanje a i blokira mi sama igra, ali zato varanje verzije za A500 radi sasvim korektno.

Eto, uzivajte u originalu! ;)







View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 29.3.2010 at 22:56


Ako blokira pri izlasku iz nivoa, probaj da iskljucis varanja pre nego sto napustis nivo,
(un-freezuj ih) pa ih ukljuci opet kad se ucita sledeci nivo.

Mozda i dosbox ili ova flopi verzija koja kruzi internetom zeza, meni nije dao da startujem
novu igru na tough nivou tezine, isto mi zacrni ekran.

Inace u igri je zanimljivo sto neprijatelji eksplodiraju kad te dodirnu, pa ako imas beskonacnu
energiju, ne moras ni da pucas, samo prodjes kroz njih i prosetas se kroz nivo. :)
View user's profile View All Posts By User
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 30.3.2010 at 22:02


sad sam iskopao TA za dos, i bas mi je lepo spucao winxp pri pokretanju ..

na 98ci je radio kao sat, samo sto i da se pokrene, ne ide bez pravog oruzja :yes:







The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 6.4.2010 at 15:26


Evo, toliko mi se svidelo pa sam napisao opis:

http://opisi.wordpress.com/2010/04/06/alien-breed-4-amiga/




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 6.4.2010 at 16:07


Fin opis, samo da te ispravim, i DOS CD verzija ima FMV intro i outro.
Takodje, pored svih amiga nivoa (kojih nema u DOS flopi verziji) igra ima i nekih dodatnih 16 nivoa.

Ako hoces, mogu ti poslati invite za underground-gamer torrent tracker,
gde mozes skinuti DOS CD ISO.
Torrent je sjajan za igre sa starije sisteme, od atarija 2600, preko kucnih kompjutera i konzola, do prvog xbox-a.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 6.4.2010 at 16:58


Hvala za info.

Svakako mi posalji link




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 6.4.2010 at 17:45


Poslao sam ti pozivnicu na email sa bloga.
Kad se registrujes na UG, poseti ovaj link i skini igru.
http://www.underground-gamer.com/details.php?id=33555
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 7.4.2010 at 10:25


Hvala. Izgleda da je taj sajt najbolja baza retro softvera uopste. Ima sve zivo, cak i najnovije TOSEC Amiga baze. Redovno se azurira, to je najbitnije



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 7.4.2010 at 20:50


emulos, jesi u opis ukljucio svoj ili neki random gameplay?








The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 7.4.2010 at 22:05


Quote:
Originally posted by Costanza
emulos, jesi u opis ukljucio svoj ili neki random gameplay?




iskren da budem, ne razumem te....




View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Costanza
Soldier Of Fortune
******

Avatar


Posts: 1459
Registered: 10.1.2004
Location: 16-bit bus
Member Is Offline

Mood: daydreaming ...

[*] posted on 8.4.2010 at 08:17


pa unutar opisa ima i video clip iz igre, pa me zanima jesi ga ti pravio/odigrao i postavio ili si samo nasao neki clip na yuotube npr i stavio link ?






The sea was angry that day my friends. Like an old man trying to send back soup in a deli.
View user's profile View All Posts By User
emulos
Member
***

Avatar


Posts: 109
Registered: 10.6.2005
Member Is Offline

Mood: No Mood

[*] posted on 8.4.2010 at 13:25


tudji sa youtube



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
 Pages:  1  2

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010