Emulation Galaxy Forums
Not logged in [Login ]
Go To Bottom

Printable Version | Subscribe | Add to Favorites  
Author: Subject: Instalacija na HDD
WolfDC
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2295
Registered: 16.3.2007
Location: Novi Sad, Srbija
Member Is Offline

Mood: Nazad na posao :-(

[*] posted on 22.12.2010 at 12:21
Instalacija na HDD


Znači imam debeljka PS2 + onu šklopociju za net gde može i hard da se nakači. Pošto nemam čip za kopije nemogu sam da odradim tu instalaciju. Ranije sam to radio kod druga ali (nezahvalnik jedan) je prodao konzolu pa je otpala ta mogućnost.

Sada ako može na koji najbezbolniji način bi ovo moglo da se odradi.

Hvala.




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
meca dobric
*tatina devojcica*
******

Avatar


Posts: 2986
Registered: 9.8.2002
Location: Novi Sad
Member Is Offline

Mood: woohoo

[*] posted on 22.12.2010 at 12:42


Ako ti je pal ps2, donesi mi memorijsku da ti sredim da mozes da pokreces homebrew. Vec imas moj kontakt.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
darkado
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 4447
Registered: 19.11.2007
Location: From the inside...
Member Is Offline

Mood: Sleepy...

[*] posted on 22.12.2010 at 15:02


a igre mogu da se instaliraju i tako shto nakachish hard na komp



Quote: Originally posted by DragonOfTheEarth  
Quote: Originally posted by Blue  
Jel ti se povraća od odnosa štampe prema svemu ili zbog tvog ličnog hejta prema Đokoviću?

Ima uvek ljubomornih ljudi, ne obracaj paznju.



View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
WolfDC
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2295
Registered: 16.3.2007
Location: Novi Sad, Srbija
Member Is Offline

Mood: Nazad na posao :-(

[*] posted on 22.12.2010 at 17:20


Quote: Originally posted by darkado  
a igre mogu da se instaliraju i tako shto nakachish hard na komp


Ovo zvuci interesantno. Ima neki link ili sta da bacim pogled kako i sta.

@meca

Hvala na ponudi, ako ne uspem sam javljam se.




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
darkado
Super Fr1ck
******

Avatar


Posts: 4447
Registered: 19.11.2007
Location: From the inside...
Member Is Offline

Mood: Sleepy...

[*] posted on 22.12.2010 at 17:32


treba ti samo winhiip, ostalo tje ti se samo retji. krajnje je jednostavno.



Quote: Originally posted by DragonOfTheEarth  
Quote: Originally posted by Blue  
Jel ti se povraća od odnosa štampe prema svemu ili zbog tvog ličnog hejta prema Đokoviću?

Ima uvek ljubomornih ljudi, ne obracaj paznju.



View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
Zekimaru
Fr1ck
******



Posts: 1045
Registered: 18.2.2005
Member Is Offline


[*] posted on 22.12.2010 at 17:46


Kad sam prodao svoj PS2 sa net adapterom, napisao sam kupcu ovo uputstvo,
posto nisi cuo za search opciju, postovacu ti ovde:

Najbrzi i najlaksi nacin za ubacivanje novih igara je da otvoris PS2,
izvadis hard disk, i spojis ga sa kompjuterom.

Onda startujes program WinHiip
Ovde imas upustvo kako se program koristi, sa slikama
http://www.console-exploits.com/forums/showthread.php?t=9236

Ali uglavnom proces se sastoji u tome da ides select drive i izaberes PS2 hard disk,
ubacis PS2 igru u PC DVD drajv i onda ides na add image
i izaberes u koji si drajv ubacio igru (D: E: itd), i onda ce ti se pojaviti opcija
Menu Name gde upises kako se zove igra (kako ce ti se zvati u listi PS2 igara), i to je to,
sacekas da se igra prebaci na PS2 hard disk (oko 5-10 minuta) i onda ga vratis u PS2.

Kad sledeci put startujes HD Loader, proci ce 2-3 minuta dok on skenira sve i onda ce ti se
pojaviti lista.

Drugi nacin za ubacivanje igara je preko mreznog kabla.
Potrebno je osnovno znanje o mrezama, ali nije nista previse komplikovano.

Prvo pogledaj ovo upustvo da bi podesio IP adresu svog PS2,
http://ubergeek.awardspace.com/phpbb/viewtopic.php?t=14
postoje dva razlicita povezivanja, ili direktno PS2->PC ili ako imas ruter
ili npr. jedan od onih Telekomovih modema sa vise mreznih ulaza, povezes PS2 na jedan
ulaz, a PC na drugi, i onda podesis IP adrese.

Kad to uradis, na flesku stavis hdld_svr.elf i ubacis je u PS2, onda upalis PS2, izaberes opciju
uLaunch elf i zatim odes na mass:// i startujes hdld_svr.elf

Zatim na PC-u startujes program HDL_Dump i pratis ovo upustvo za prebacivanje i brisanje igara,
http://www.console-exploits.com/forums/showthread.php?t=9708
princip je slican kao sa WinHiip-om, samo sto je prebacivanje preko mreznog kabla mnogo sporije,
i moze da potraje i do 45 minuta za jednu igru.

U preferences podesis IP adresu koju si podesio i na PS2, zatim izaberes work on pc, pa opciju
CD/DVD to PS2 i ides na start job nakon sto ubacis PS2 igru u PC DVD drive.

da bi brisao igre sa PS2 hard diska ili ih prebacivao na PC, izaberes opciju work on PS2 pa onda
sta hoces (delete on PS2, PS2 to PC) itd.

Deluje komplikovano, ali kad ubacis 2-3 igre, upadnes u fazon.
View user's profile View All Posts By User
WolfDC
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2295
Registered: 16.3.2007
Location: Novi Sad, Srbija
Member Is Offline

Mood: Nazad na posao :-(

[*] posted on 22.12.2010 at 18:31


Nisam ni znao da postoji takva opcija posto sam se navikao na stari nacin pa bio malo zatecen. U svakom slucaju hvala.



View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 22.12.2010 at 18:39


Jedno pitanje: ako nemas chip, kako pokreces HDL?

Pitam, jer nisam siguran da razumes sve mogucnosti, niti da ja tacno razumem koji ti je setup :)




I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
kennysp86
Member
***

Avatar


Posts: 38
Registered: 19.3.2010
Location: U srcu Banata
Member Is Offline


[*] posted on 25.12.2010 at 11:20


@WolfDC
Da li si se ti to pokajao sto si prodao debeljka starog, pa nabavio novi PS2? :D

Ako te interesuje zdravlje bivseg, evo ga srecnog, vrti KH ovih dana :)




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
WolfDC
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 2295
Registered: 16.3.2007
Location: Novi Sad, Srbija
Member Is Offline

Mood: Nazad na posao :-(

[*] posted on 25.12.2010 at 11:24


Ma ovo sam pitao za lika koji je suviše lenj da sam pita. Ja nisam uzimao nov pošto kao što rekoh nemam više SD TV a na HD TV-u nije baš bajno za igranje.

Drago mi je da te konzola služi kako treba.




View user's profile View All Posts By User This user has MSN Messenger
GRUJA
I am God of War
******

Avatar


Posts: 4248
Registered: 13.10.2008
Location: UNDERWORLD
Member Is Offline

Mood: FATALITY

[*] posted on 25.12.2010 at 11:29


Odlicno izgleda ps2 na hdtv, samo ga treba na pravi nacin spojiti sa televizorom,mada xbox1 za nijansu izgleda bolje :)



View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User This user has MSN Messenger
ljubomir
Fr1ck
******

Avatar


Posts: 1427
Registered: 18.8.2008
Location: Novi Sad
Member Is Offline


[*] posted on 25.12.2010 at 19:42


Kod Gruje na okupu je PS2 izgledao epic na hdtv-u.



I fail at Paint
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User

  Go To Top

Powered by XMB 1.9.11
Developed By The XMB Group © 2001-2010