Alan Wake

Joined
Nov 23, 2004
Messages
2,193
Likes
0
Points
0
Nedostaju par stvari, igra postaje malo repetitivna kasnije, ali je i pored toga je veoma dobar naslov, jedan od najboljih na boxu. Upravo sam zavrsio IV epizodu. Svidja mi se kako su izveli ovo sa epizodama, preview na pocetku, dramaticni kraj svake i sjajna muzika u odjavi ...
 

Cod3r

Vigilante
Joined
Dec 4, 2007
Messages
3,960
Likes
0
Points
0
Originally posted by godfather
Nedostaju par stvari, igra postaje malo repetitivna kasnije, ali je i pored toga je veoma dobar naslov, jedan od najboljih na boxu. Upravo sam zavrsio IV epizodu. Svidja mi se kako su izveli ovo sa epizodama, preview na pocetku, dramaticni kraj svake i sjajna muzika u odjavi ...
Ja poprilicno manje sada igram. Prica me i dalje vuce, ali je igra previse linearna. Alan stalno pravi idiotske odluke i greske, koje su neverovatno predvidive. Naravno, svaki deo je ispunjen setnjom kroz obliznju sumu do druge obliznje sume, i tako u nedogled. I borbe sa Takenima su nekako \"smorile\".Standardno, iz nicega se stvori njih 63 i krenu satarama i sekirama.

Ne znaci da je igra po meni nesto mnogo losija, ali je previse predvidljiva i linearna. Nekako unisti celu zabavu kad znam da ce me za 3,4m napasti Taken.
 

hellboy

New Member
Joined
Mar 17, 2005
Messages
1,608
Likes
0
Points
0
^Meni je bilo smesno kad u sred sume naidjes na kontejner pun municije wtf o_O
Isto kad Alan baci flashbang isped sebe i ne zaslepi ga znaci LOL.
 

hellboy

New Member
Joined
Mar 17, 2005
Messages
1,608
Likes
0
Points
0
Hahahahah u episodi 4 u sobi ispred pocetne nalazi se beli xbox360 i jedna originalna igra ne mogu da procitam koja :D
 
Joined
Aug 26, 2004
Messages
2,536
Likes
0
Points
0
Originally posted by hellboy
^Meni je bilo smesno kad u sred sume naidjes na kontejner pun municije wtf o_O
Isto kad Alan baci flashbang isped sebe i ne zaslepi ga znaci LOL.
Takvih stvari imas u svim igrama.
Meni je na primer u Unchartedu smesno kada se sunjas iza protivnika, promenis sarzer, bacis stari na zemlju, a ovaj ne cuje ;).
 
Joined
Nov 23, 2004
Messages
2,193
Likes
0
Points
0
Originally posted by shin-boyan
Originally posted by hellboy
^Meni je bilo smesno kad u sred sume naidjes na kontejner pun municije wtf o_O
Isto kad Alan baci flashbang isped sebe i ne zaslepi ga znaci LOL.
Takvih stvari imas u svim igrama.
Meni je na primer u Unchartedu smesno kada se sunjas iza protivnika, promenis sarzer, bacis stari na zemlju, a ovaj ne cuje ;).
Upravo tako, nema igre u kojoj covjek ne bi mogao naci takvu \"manu\" ...( or there is ... MGS :D)
Originally posted by Cod3r
Ja poprilicno manje sada igram. Prica me i dalje vuce, ali je igra previse linearna. Alan stalno pravi idiotske odluke i greske, koje su neverovatno predvidive. Naravno, svaki deo je ispunjen setnjom kroz obliznju sumu do druge obliznje sume, i tako u nedogled. I borbe sa Takenima su nekako \"smorile\".Standardno, iz nicega se stvori njih 63 i krenu satarama i sekirama.

Ne znaci da je igra po meni nesto mnogo losija, ali je previse predvidljiva i linearna. Nekako unisti celu zabavu kad znam da ce me za 3,4m napasti Taken.
Jeste, malo smara kad ti izadje 3,4 Takena savakih 10tak metara (ponovnog )setanja kroz sumu ali dobro, atmosfera je zaista fenomenalna pa mi i to prolazenje sumica over and over again i nije toliki minus.
 

Sol-Badguy

True Martial Artist
Joined
Feb 3, 2005
Messages
5,451
Likes
0
Points
0
^izuzetno je stabilan, nećeš imati problema.

@hellboy - igra se zove Night Springs što je opet omaž Twilight Zone seriji. Takođe, iznad te igre na zidu je poster Death Rally-ja. Remedy-jeve prve igre :).
Što se tiče municije - to je zapravo objašnjeno. Čak i Alan par puta iznosi svoje sumnje o tome kako koji đavo električari nose flashbangove. Što se tiče pucanja istih - well... prc, fali im jedan dodatni sloj animacije :p.

Užasno mi se igra ponovo, ovoga puta na nightmare težini... kad god se setim poslednje scene u igri sav se naježim :}



[Edited on 16.5.2010 by Sol-Badguy]
 

Sol-Badguy

True Martial Artist
Joined
Feb 3, 2005
Messages
5,451
Likes
0
Points
0
6 epizoda. Šesta je, inače, prilično kratka. Otprilike iste dužine kao i prva, možda nešto kraća čak.
 
Joined
Nov 23, 2004
Messages
2,193
Likes
0
Points
0
Evo zavrsih igru ... ako sam razumio pricu yebite mi oca :D Inace sve mi se svidjelo, igrao sam na hardu-u i nisam imao nekih vecih problema da doguram do kraja, muzika, grafika, animacije i atmosfera su stvarno za pohvalu, ali prica je mind-fuck, prva igra u mojih 15tak godina kako sam gamer da apsolutno nista nisam razumio :D
 

Sol-Badguy

True Martial Artist
Joined
Feb 3, 2005
Messages
5,451
Likes
0
Points
0
^meni je priča fenomenalna i danas sam gledao drugi put poslednju scenu i opet se naježio :D. Sviđa mi se što je ponuđen jedan deo odgovora, čisto eto, da imaš osećaj da si postigao nešto a opet, toliko malo da imaš želju za još. Odlično uklopljeno, retko koja igra to uspe. Napisaću kasnije moje neko viđenje tog kraja pa da diskutujemo :D
 

hellboy

New Member
Joined
Mar 17, 2005
Messages
1,608
Likes
0
Points
0
Originally posted by godfather
Evo zavrsih igru ... ako sam razumio pricu yebite mi oca :D Inace sve mi se svidjelo, igrao sam na hardu-u i nisam imao nekih vecih problema da doguram do kraja, muzika, grafika, animacije i atmosfera su stvarno za pohvalu, ali prica je mind-fuck, prva igra u mojih 15tak godina kako sam gamer da apsolutno nista nisam razumio :D
+1
 
Joined
Nov 23, 2004
Messages
2,193
Likes
0
Points
0
Originally posted by Sol-Badguy
Napisaću kasnije moje neko viđenje tog kraja pa da diskutujemo :D
Ela zivota ti, napisi u spoileru neko tvoje vidjenje price, jer sam ja potpuno pogubljen.
 

Sol-Badguy

True Martial Artist
Joined
Feb 3, 2005
Messages
5,451
Likes
0
Points
0
Pa, jedino što mi nije skroz jasno jeste priča sa Zejnom. To oko njega je ostavljeno stvarno podosta nedovršeno. Inače, nemam ni ja jednu definitivnu teoriju završetka već samo hintove. Alis je spašena što se i vidi na kraju. Alan, pošto je ipak dodirnut mračnim prisustvom ne može da mu potpuno pobegne (što je i rečeno par puta u toku igre)i ostaje dole nastavljajući da piše. \"It\'s not a lake. It\'s an ocean\" sugeriše na to da će stvari postati još krupnije, koliko ja kapiram. Sad, da se vratim na Zane-a - Pre 30tak godina, njegova devojka/žena je poginula i, zavaran mračnim prisustvom, Zane pokušava da je vrati tako što će napisati \"happily ever after\" završetak za njih dvoje, ali kako Alan kaže to nije u duhu priče, takve \"apsurdnosti\" ne smeju postojati i tama je to iskoristila pokušavši da ukrade Zejnovu priču, ali je on shvatio na vreme šta se događa i uspeo da je sabotira nekako, pri tom ostavivši \"Lady of the light\" kao i Clickera (drugog, pošto je prvi Alan dao Alis) kao osiguranje za budućnost. Kada je Alan došao u Bright Falls uzeo je ključ od Barbare koja je zapravo bila otelotvorenje tame, ne Zejnova draga. Tog trenutka, čim su Alis i ona zakoračili u onu kućicu, postali su zarobljenici tame i ona je to iskoristila da pokuša da na isti način prevari Alana da napiše priču u kojoj tama još više jača.

Ona dva brata, Tor i Odin, imaju onaj njihov moonshine čiji je glavni sastojak neprečišćena jezerska voda što verovatno ima neki uticaj na Alana jer po ispijanju istog on se priseća svojih izgubljenih nedelju dana i shvata da Alis nije mrtva i da nije potrebno drastično odstupanje od balansa priče ne bi li se ona spasla. E, takođe je bitno pomenuti da je Alan tokom pisanja u tih izgubljenih nedelju dana uspeo da povrati deo sebe i dopiše se u priču i još poneke likove koji bi mu pomagali. Po povratku u vikendicu on uništava Barbaru i nastavlja da piše. Vidimo kako se vreme vraća i vidimo Mr. Scratcha za koga Zejn kaže da će menjati Alana u \"stvarnom\" svetu interagujući s ljudima umesto njega tj sledeći njegov tekst. Sad, što se Rouz i Najtingejla tiče, verovatno će biti daleko zastupljeniji u nastavku. Drugo, Najtingejlovo prisustvo je jedan veliki upitnik, pa ćemo i na to čekati odgovor u DLCjevima ili u dvojci.

Ima tu još mesta za spekulisanje - recimo, možda je Zejn ostao zarobljenik tame i čak i on izmislio Alana u potpunosti i sada se isto događa sa samim Alanom i sl. Ko zna, ali mi je svakako interesantno što je ostavljeno ovoliko mesta za nagađanja fanova :). Inače, otprilike je ovakav stav ljudi na zvaničnim forumima igre. Naravno, koristeći se nekim od predloga tamo, malo sam dopunio/modifikovao svoje teorije :)
 
Joined
Nov 23, 2004
Messages
2,193
Likes
0
Points
0
Hvala na detaljnom objasnjenju, ali ipak mi je sve to po malo mind-fuck :D Ne volim zavrsetke tipa \"sta je pisac htio da kaze\", ali dobro ... nadam se da nastavak nece raditi cijelu vjecnost kao ovaj dio. Igra me inace vecim dijelom podsjeca na film \"Shutter Island\" :)
 
Top