Great Pyramid of Giza (Khufu's Pyramid)

Igoritza

Super Saiyan Mod
Joined
Jun 7, 2005
Messages
6,436
Likes
0
Points
0
#1
Madafaking Grejt Piramid -/end thread


shalu na stranu, po svim specifikacijama, preciznija, glomaznija, i dan danas najteza gradjevina na svetu. preciznost, matematika i astronomija koju je NEKO stavio u ovaj projekat su jednostavno bolesni.

interesantno je da na svetu ima samo jedan centar landmass-a (racunajuci naravno i Amerika kontinent) i taj centar je vrh piramide u Gizi.
 
Joined
Dec 29, 2006
Messages
2,165
Likes
0
Points
0
#3
Mislio sam da ce ranije biti postavljena:) Inace,apsolutno tacno,danas nije moguce sagraditi ovako nesto.Thumbs up za Pharaoh Khufua!
 

Blue

New Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
1,538
Likes
0
Points
0
#4
Ako su je napravili vanzemaljci onda je offtopic pošto je ovo man-made structures.:D

A ovih budućih projekata u Srbiji ima jedno milion od čega će 1% biti izgrađeno u narednih 50 godina.

Evo onda još jedna vizija:
X-Seed 4000
http://en.wikipedia.org/wiki/X-Seed_4000
 

Igoritza

Super Saiyan Mod
Joined
Jun 7, 2005
Messages
6,436
Likes
0
Points
0
#5
el vidis ona dva arapina dole, pored konja ? e, svaka takva velicina, je oko 4 tone, u samoj piramidi pa sve to na kub, jer je 3D. pritom, poredjani blokovi mereni iznutra, ne odstupaju vise od pola milimetra od zamishljene linije baze piramide.

ne racunajuci raspadnute delove, u prolecnoj ravnodnevici, piramida u 12:00 ne baca ni milimetar senke (ako iskljucimo sunanu sirinu)

korisceni broj Pi, i Fibonacijev zlatni presek, oko 3000 godina pre zvanicne primene, gde se primera radi dan danas koriste u gradjevini kao moranje (najbolji primer ova Torres KIO zgrada iz snake-ovog primera)

piramida ima anti zemljotres sistem, koji je zapravo bio inspiracija modernim arhitektama za zgrade koej se danas prave. slicna stvar je i sa erkondishnom, resenje na piramidi se manje vise koristi identicno kako je i tamo, preuzeto sa piramide.

malter na piramidi je nemoguce reprodukovati, danashnjom hemijom, koja recimo cita DNK ko od sale

sve do 1800tih, piramida je bila jedina struktura orjentisana prema pravom severu.

baza joj je dugacka 325.24 piramidnih kubita (egipcanska mera) - sto je tacan broj dana u godini, inace nepoznata cinjenica do hiljadama godina kasnije.

preCednik Indijana gradjevinskog Union-a (oni imaju najvise krecnjaka na svetu trenutno) je izjavio, da bi sa kamionima, dizalicama, power tools-ima, helikopterima, i milijardama evra, bilo teshko da se napravi za 10 godina replika piramide. pritom, krecnjak bi morao da se uveze iz okolnih drzava jer bi falilo u Indijani celoj.

i tako dalje .. kako se diviti bilo cemu danas, kad imas ovo na planeti zemlji ? ocigledno napravio neko drugi - ejlijen, tajm traveler, ili prethodna civilizacija. egipcani koji su bili prosecno visoki 156, ziveli do 38 prosecno, i furali sablje sigurno nisu ovo sastavili bez spoljne pomoci.
 

Rale

High quality Japan-made button
Joined
May 17, 2005
Messages
2,665
Likes
0
Points
0
#6
[rquote=624649&tid=35114&author=Igoritza]
interesantno je da na svetu ima samo jedan centar landmass-a (racunajuci naravno i Amerika kontinent) i taj centar je vrh piramide u Gizi. [/rquote]

mozes li ovo da objasnis, i/ili das neki link?
 

Igoritza

Super Saiyan Mod
Joined
Jun 7, 2005
Messages
6,436
Likes
0
Points
0
#8
pa, ovako - ako kroz piramidu povuces dve linije - jednu paralelnu sa sever jug bazom, i jednu paralelnu sa istok zapad bazom (meridijan i ekvator) - i obidjes sa te dve linije oko zemaljske kugle i nazad - najvise zemljane teritorije ce pokriti linije koje su izvucene kroz centar piramide.

problem je sto te dve linije vise ne pripadaju piramidi u gizi, vec je meridijan pomeren negde u Libiju. i zato se smatra da ta izjava nije tacna, ali ako se pretpostavi da je piramida napravljena pre nekih 200.000 godina (yeah i know) , onda se dobija da zaista jeste usred tadashnjeg centra land mass-a, i proporcija piramide i zbir duzine i sirine linija koje idu preko land mass-a je u relativno bolesnom odnosu - priblizno tacno 1:3.000.000.000
 
Joined
Oct 9, 2004
Messages
2,323
Likes
0
Points
0
#9
Predlazem da se postovi vezani za piramindu u Gizi splituju u poseban topic. Igoritza je iznio mnogo interesantnih stvari, koje su me zainteresovale:

Ajde da krenemo - kazes da je taj malter na piramidi nemoguce reprodukovati, mene zanima sta si tacno ovim mislio i izvor odakle si ovo saznao ili referenca na nekog validnog ko ovo tvrdi?

325.24 - kako je ovo tacan broj dana u godini?
 

Igoritza

Super Saiyan Mod
Joined
Jun 7, 2005
Messages
6,436
Likes
0
Points
0
#11
hvala rale. sacu ja da isechem thread pa da nastavimo, in a moment

dakle, jos nekih fun facts:


1. po trenutno aktuelnoj teoriji, gradilo ju je 80.000 radnika, citavih 20 godina. sto je zapravo uzasno malo, ali takav workforce se pretpostavlja sa socioloshke strane jer je teshko verovati da su na jednom lokalitetu (za razliku od funkcionalnog kineskog zida koji je gradjen u rasponu od 400 godina) bilo nemoguce aktivirati toliko ljudi.

teorija medju mnogima ne drzi vodu, jer je egipat imao milion stanovnika, e sad - usled pasivnog patrijarhata gde se insistiralo na muskom detetu, muskaraca je bilo 400.000, a radno sposobnih 300.000. na osnovu ove pretpostavke dolazimo do cinjenice da je jedna cetvrtina celog muskorg roda u egiptu odvojilo 20 godina za projekat. pritom, po istoj toj teoriji, oni su mahom bili struchni radnici (wtf ja kazem) a ne robovi, te dolazimo do totalnog kolapsa u teoriji - odakle na 300.000 ljudi, 80.000 radno sposobnih, i to struchnjaka ??

socioloshki poduhvat koji danas ni Kim Il Dzong ne bi bio u stanju da izvede.

2. neslaganje istorije i nauke - koriscenje fibonacijevog niza, i broja Pi je van vremena. NIGDE drugde egipcani nisu ispoljili znanje ova dva koncepta, koji su ocigledno prisutni na piramidi. primera radi, akva vrsta nauke je obezbedila grcima u 500 pne da naprave Siege weapons - izuzetno korisno sredstvo za ratovanje, koje egipcani jednostavno nisu imali. pa se zapita covek - naprave piramidu koja je izuzetna u svakom pogledu, a ne naprave pracku na tockovima ? zapravo od mobilnih izuma jedino sto je ostalo iz tog perioda su kochije (chariots) koje su postojale jos u mesopotamiji, i nisu egipatski izum.

3. Konkavnost piramide - Velika piramida je zapravo jedina, koja ima OSAM strana, a ne 4. stranice su toliko fino uradjene, da se ni iz jednog ugla sa zemlje NE MOZE primetiti cinjenica da ima 8 strana. ta osobina piramide je primecena TEK 1940ih kada je ona uslikana iz avion,a od strane pilota kome je to nbilo chudno:

postoji vise teorija zasto je to tako, jedna je da bi spoljni sloj (koji su unsitili varvari) mogao da stoji sa jachim uspregnutim silama (na sredini stranice 4stranichne piramide bi se \"uspregli\") ali ni danas nije poznat tacan razlog.

u svakom slucaju, toliko fina merenja su izuzetna, jednostavno savrsena. to znaci da onaj koji je hipoteticki nosio te blokove, morao BUKVALNO u pola milimetra da ih naredja. (blokovi su, po pretpostavci bili uglacani u savrsene kocke).

[Edited on 29.6.2011 by Igoritza]
 

DieH@rd

New Member
Joined
Dec 5, 2003
Messages
22,932
Likes
0
Points
0
#15
Ma ljudi, imali su vremena, a faraon je sigurno odresio kesu maximalno. A i ovakav objekat mora da je pravljen sa radnicima koji su bili voljni da rade. Konram da je pored robova i workforce iz cele zemlje radio na ovome. Par meseci na gradilistu, ostatak godine kuci.
 

Igoritza

Super Saiyan Mod
Joined
Jun 7, 2005
Messages
6,436
Likes
0
Points
0
#16
nista onda, DH, ti ja i nick gradimo piramidu sledece nedelje, al mora da bude negde u bosni. ponesi lenjir i shestar.
 

Blue

New Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
1,538
Likes
0
Points
0
#17
Ovo da u stvari ima 8 strana nisam imao pojma,
šta je sa njenim položajem u odnosu na ostatak zemlje, zvezde, planete itd?
Znam da je bilo dosta priče oko toga kako je savršeno pizicionirana u odnosu na nešto,
ali se ne sećam da li je to za nju ili neku drugu piramidu.
 

Nick

Active Member
Staff member
Joined
Jul 30, 2002
Messages
30,519
Likes
0
Points
36
#19
Napravila ju je ocigledno prosla civilizacija o kojoj jako slabo znamo i to su je pravili jebeno dugo, ima raznih teorija o tome, mozes da procitas neke ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_pyramid_construction_techniques
 

Greenman

Montenigga
Joined
Sep 28, 2005
Messages
1,783
Likes
0
Points
0
#20
[rquote=624655&tid=35133&author=Blue]Ako su je napravili vanzemaljci onda je offtopic pošto je ovo man-made structures.:D
[/rquote]

Da, napravili smo je u pitanju je mind controling device spreman da se aktivira u pogodnom trenutku.. :cool:
Mörä dä je vrüće ljeti užäsnö tipa 60 stepeni ünütär kömörä pirämide. Glupi turisti.
Also, na Googlemaps-u se vide tri piramide, najveća od njih je valjda ova Great, mada ni druga po veličini nije za bacanje (more skilled workforce ? xD).
Mada se ne vidi da Great Pyramid ima 8 strana, već samo 4.


related za gizu part 3/5
http://www.youtube.com/watch?v=korXFu_4xIY&feature=player_embedded
Takođe, u bosni postoji bosanska piramida sunca (more like planina) :saint:
[Edited on 30.6.2011 by Greenman]
 
Top