Karting okup 2: Grand prix

Nick

Active Member
Staff member
Joined
Jul 30, 2002
Messages
30,519
Likes
0
Points
36
#1
Check this out
http://www.budipobednik.com/

ČLAN 1.
ADRESA ORGANIZATORA

AUTOKOMERC RACING TEAM
11271 BEOGRAD, Prva ulica 84/c
Tel. +381 11 31-31-591
+381 63 240-660
Fax. +381 11 31-31-591

ČLAN 2.
PROGRAM TAKMIČENJA

1. Avgust – 25. Septembar 2010 održaće se kvalifikacioni period

U ovom periodu svi zainteresovani posetioci koji plate vožnju rekreativnim kartingom po redovnom cenovniku Autokomerc karting centra u iznosu od 1.000,00 RSD/10 min, ili prezentuju odgovarajući vaučer, ulaze u bazu na osnovu koje će se rangirati 100 takmičara sa najbrže izvozanim krugom.

U nedelju, 26. septembra, održaće se 1/8, 1/4 finala

U petak, 1. oktobar 2010, održaće se 1/2 finala i finale takmičenja.

ČLAN 3.
FORMIRANJE GRUPA I STARTNE POZICIJE

1/8 finala

U osminu finala ulazi 100 takmičara koji na kraju kvalifikacija ulaze u listu 100 vozača sa najbrže izvozanim krugom u tom periodu. 100 finalista će biti rasporedjeno u 20 grupa od po 5 takmičara gde će prvih 20 sa liste biti u različitim grupama, sledećih 20 takodje i tako dok se grupe ne popune. Startne pozicije odrediće kilaža vozača tako da najlakši takmičar startuje sa pete pozicije a najteži sa prve. Osmina finala se vozi 5 punih krugova.

1/4 finala
U četvrtinu finala ulaze prva dva takmičara iz svake grupe osmine finala tako da ih ukupno ima 40. Četvrtfinalisti biće rasporedjeni u 8 grupa od po 5 takmičara gde će prvih osam takmičara sa najbržim krugom iz osmine finala biti rasporedjeno u različite grupe, drugih osam takodje i tako dok se grupe ne popune. Startne pozicije odrediće kilaža vozača tako da najlakši takmičar startuje sa pete pozicije a najteži sa prve. Osmina finala se vozi 5 punih krugova.

1/2 finala
U polufinale ulaze prva dva takmičara iz svake grupe četvrtine finala tako da ih ukupno ima 16. Polufinalisti biće rasporedjeni u 4 grupe od po 4 takmičara, gde će prvih 4 takmičara sa najbržim krugom iz četvrtine finala biti rasporedjeno u različite grupe, drugih četiri takodje i tako dok se grupe ne popune. Svi polufinalisti potom voze po 3 probna kruga na osnovu kojih će im biti odredjene startne pozicije tako da polufinalista sa najbrže izvozanim krugom u okviru grupe startuje sa prve pozicije.

Pri vožnji probnih krugova, kao i za vreme polufinala, vozačima će na bolide biti dodavani tegovi tako da sam vozač teži 80 kg. Ukoliko vozač teži više od 80 kg, na njegov bolid neće biti dodavana ekstra kilaža.

Finale
U finale ulaze prva dva takmičara iz svake grupe polufinala tako da ih ukupno ima 8 u jednoj grupi. Svi finalisti potom voze po 3 probna kruga na osnovu kojih će im biti odredjene startne pozicije tako da finalista sa najbrže izvozanim krugom startuje sa prve pozicije.

Pri vožnji probnih krugova, kao i za vreme finala, vozačima će na bolide biti dodavani tegovi tako da sam vozač teži 80 kg. Ukoliko vozač teži više od 80 kg, na njegov bolid neće biti dodavana ekstra kilaža.

ČLAN 4.
DIREKCIJA TRKE

Organizacijom trke rukovodi Direkcija trke i stara se o njenom uspešnom sprovoрenju u skladu sa propisima navedenim u uvodnom delu ovog Pravilnika i o tome da manifestacija protekne u sportskom i takmicarskom duhu.

Direkcija trke može finale, polufinal, četvrtfinale i osminu finala pomeriti, zbog vremenskih nepogoda i ostalih elemenata koji mogu uticati na bezbednost i mogućnost održavanja takmičenja. Organizator takmičenja je dužan da putem internet prezentacije www.budipobednik.com o novim datumom ili satnicom obavesti sve zainteresovane.

ČLAN 5.
USLOVI ZA VOZAČE

U takmičenju mogu da učestvuju svi takmičari preko 10 godina starosti. Za maloletna lica potrebna je saglasnost jednog roditelja ili zakonskog staratelja. Punoletna lica dužna su da popune saglasnost koja će biti dostupna na licu mesta na info pultu.
Učešće u takmičenju zabranjeno je za profesionalne vozače reli I karting takmičenja.
Organizator takmičenja zadržava pravo da po ovom osnovu diskvalifikuje svakog takmičara za koga se pouzdano utvrdi da je trenutno, ili u nekom periodu života bio, profesionalni vozač.

ČLAN 6.
STAZA

Takmičenje “BUDI POBEDNIK – OSVOJI GOLF VI” održaće se na stazi Autokomerc Karting Centra u Beogradu. Staza je dugačka 803m, minimalne širine 8m, maksimalne širine 10m, maksimalni pravac 116m, sa 7 levih i 11 desnih krivina, vozi se desni krug.
Kolovozni zastor je asvaltni po celoj dužini i širini staze.

ČLAN 7.
PROGLAŠENJE REZULTATA TRKE I DODELA PRIZNANJA

Startna lista, rezultati, kao i sva druga obaveštenja će biti objavljena isticanjem na oglasnoj tabli.

Proglašenje pobednika i svečana dodela trofeja i priznanja obaviće se na svečanoj tribini u vreme naznačeno u programu trke.

ČLAN 8.
OSTALE ODREDBE

Diskreciono pravo organizatora je da prihvati ili ne prijavu takmičara.

Organizator zadržava pravo da diskvalifikuje svakog takmičara koji na bilo koji način ne poštuje pravilnik, ugrožava sopstvenu bezbednost, kao i bezbednost ostalih takmičara i zaposlenih, nanosi štetu bolidima i opremi.

Takmičari - vozači na ovoj trci učestvuju na sopstveni rizik i odgovornost i za eventualno nastale materijalne i nematerijalne štete ne mogu da traže nadoknadu od organizatora takmičenja.

Sve izmene ovog Pravilnika i eventualne sporne situacije rešavaće Direkcija takmičenja.

NAGRADE

Prvoplasirani učesnik finalne trke “Budi pobednik” na poklon dobija automobil marke Volkswagen Golf VI.
Drugoplasirani učesnik finalne trke na poklon dobija godišnji vaučer za besplatne vožnje na Autokomerc Karting Centru.
Trećeplasirani učesnik finalne trke dobija nagradu iznenađenja.

Za sve učesnike finalne trke obezbeđeni su pokloni.

Organizator

Autokomerc Karting Centar
Ja cu ici u nedelju najverovatnije, ko hoce da mi pravi drustvo ili vozi takodje moze da se najavi.
 

darkado

New Member
Joined
Nov 19, 2007
Messages
4,447
Likes
0
Points
0
#7
ja sam za ali pishe da se krugovi rachunaju od prvog avgusta za grand prix XD
 

milosm

Loony Tune
Joined
Nov 20, 2007
Messages
974
Likes
0
Points
0
#8
[rquote=621171&tid=33512&author=darkado]ja sam za ali pishe da se krugovi rachunaju od prvog avgusta za grand prix XD
[/rquote]
Pise i 2010 :D
 

Nick

Active Member
Staff member
Joined
Jul 30, 2002
Messages
30,519
Likes
0
Points
36
#10
Da, u nedelju idemo ti ja i archon... povedi i drugare, jer niko ziv sa emuglx-a nema ballz ili viska para za ovu zajebanciju izgleda. Idemo u nedelju after noon, naravno ako ne bude kise, jer i ako padne najmanja kisica stazu zatvore na ceo dan.
 
Top