Pravila foruma - HAPPY RULES ^_^ [POSLEDNJA PROMENA: 19.09.2006.] <- PROÄŒITAJTE PRVO!

Status
Not open for further replies.

VALIDATOR

New Member
Joined
Oct 3, 2002
Messages
117
Likes
0
Points
0
#1
Dobrodošli na EmuForume zvanične forume Emulation Galaxy-a!

Da biste dobili pun pristup forumima, potrebno je da pratite sledeće korake:

1. Pročitajte ova pravila od početka do kraja. Ukoliko se ne slažete sa bilo kojim od pravila, smesta pritisnite ALT+F4. Ovo je obavezno! Ukoliko ste pročitali pravila od početka do kraja i verujete da možete da ih se pridržavate za vreme svog boravka na našim forumima, pređite na korak 2.
2. Registrujte se. Prilikom registracije je važno da unesete ispravnu email adresu kojoj možete da pristupite, jer će ta adresa biti korišćena da za slanje nove šifre ukoliko originalnu zaboravite.
3. Predstavite se. Napravite novi topic na VALIDATION CHAMBER®™ forumu. Ako ste pročitali pravila, znaćete koji format i sadržaj taj topic treba da ima.
4. Čekajte.

Ukoliko prođete validaciju, DOBRODOŠLI!

VALIDATION CHAMBER®™:

Ovaj deo foruma služi za predstavljanje novih članova i postavljanje molbi za validaciju. Svi iskreni ljubitelji igara, emulacije, mange, animea i sličnih stvari su nam uvek dobrodošli. Ukoliko ste došli ovde da biste pričali o muzici, sportu, politici ili sličnim temama, niste na pravom mestu i nećete dobiti pristup.

Detaljno uputstvo za sastav vašeg prvog topica pogledajte ovde:

http://www.emulationgalaxy.co.yu/emuforums/viewthread.php?tid=21236

Ukoliko ste već uspeli da se ulogujete na svoj nalog, ne smete postovati u VALIDATION CHAMBER®™-u, osim u slučaju da poznajete novog člana koji traži validaciju i želite da mu pružite podršku i garantujete za njega.


Nestandardna pisma i imena naloga:

Iako forumi podržavaju unicode u porukama, ipak ne podržavaju nestandardne karaktere u imenima topica, moodu i korisničkim imenima. Zato će svako ko bude imao u imenu naloga ćirilicu, srpsku latinicu, kineske, japanske, arapske ili bilo koje druge karaktere koji se ne mogu naći u engleskom alfabetu ili na standardnoj engleskoj tastaturi biti banovan. Takođe, nemamo tačno određenu maksimalnu dužinu korisničkog imena, ali ako nam se vaše učini predugačkim, zamolićemo vas da izaberete novo - kraće.

UPDATE: Nova pravila vezana za korišćenje ćirilice na EmuForumima su objašnjena na ovom threadu. Pročitajte ga sada.
http://www.emulationgalaxy.co.yu/emuforums/viewthread.php?tid=21234


Spam:

Spamovanje nije dozvoljeno na emuforumima. Spam uglavnom uključuje sledeće:

* Post koji se sastoji od jedne ili dve reči
* Besmislen post
* Post koji nema veze sa temom o kojoj se priča
* Post koji se sastoji samo od smajlija i/ili nasumičnih slova (na primer: :lol::);)dasfjrhe)
* Post lične prirode tj. namenjen samo jednoj osobi (za ovo koristite u2u sistem)


Trolovanje:

Trolovanje je takođe nepoželjno ponašanje. Trolovanje je otići na topic o nečemu da bi namerno išli na živce ljudima koji u njemu učestvuju. Primer trolovanja bi recimo bilo odlaziti na XBOX forum i pričati kako je PlayStation bolji ili obrnuto.


Avatari:

Maksimalna širina avatara: 150 pixela
Maksimalna visina avatara: 350 pixela
Maksimalna veličina avatara: 100KB
Dozvoljeni formati slika za avatara: jpg, gif, png

Avatari ne smeju da izazivaju epileptične napade kod posetilaca.

Hosting za avatara, možete naći na http://www.photobucket.com/. Napravite nalog, okačite sliku i url te slike stavite u Avatar polje u vašem profilu.

Ko ne poštuje ova pravila neće imati avatara.


Titule:

Titule su ono što vam piše između imena i avatara.

Da biste dobili drugačiju titulu od one koja vam je automatski dodeljena, pošaljite vašu želju nekom od admina na u2u. Format poruke treba da bude sledeći:

Subject: Titula
Message: <titula>

Umesto <titula> stavite ono što želite da vam stoji ispod imena uz svaki post koji napišete. Svaki zahtev će biti razmotren.


Potpisi:

Naši forumi vam omogućavaju da stavite uz svaki svoj post neki potpis (signature) koji će vas bolje predstaviti ostalim članovima. Uglavnom je dozvoljeno da se stavlja bilo šta u potpis, ali imajte na umu da neke stvari ipak nisu prihvatljive i da vam sig može biti uklonjen ukoliko administratori smatraju da nije prikladan.

Veličina potpisa je ograničena na sledeći način:

Maksimalna širina potpisa: 600 pixela
Maksimalna visina potpisa: 350 pixela
Maksimalna veličina potpisa: 200KB

Administratori zadržavaju pravo da vam bez upozorenja smanje ili izmene potpis ukoliko smatraju da je prevelik ili neprikladan.

Ako se bilo ko bude žalio na vaš potpis, bićete upozoreni da ga izmenite i ukoliko to ne uradite u nekom kraćem roku, potpis će vam biti obrisan ili izmenjen.


Report post:

Report post je opcija koju imate uz svaki post na ovom forumu i služi za prijavljivanje postova za koje smatrate da nisu dobrodošli na ovim forumima, jer su u suprotnosti sa pravilima foruma i/ili lepog ponašanja. Do te opcije se dolazi uz pomoć dugmeta
, koje je poslednje dugme u gornjem desnom uglu poruke.
Važno:
dugme nije isto što i
dugme koje koristite kad hoćete da citirate neku poruku! Obratite pažnju na to pre nego što slepo počnete da klikćete gde ne treba.


Broj postova:

Broj postova koje imate na emuforumima ne znači baš ništa. Takođe i ona skala inad avatara ne znači ništa, jer to što postoji ne znači da i radi kako treba. Drugim rečima, nema smisla da budžite broj postova, jer ćete tako samo iznerivrati ostale članove i moderatore.


Gde postaviti novi topic:

Nakon što ste uradili Search foruma i niste pronašli odgovor na vaše pitanje, možete postaviti novi topic na željenu temu. Emuforumi imaju gomilu različitih kategorija koje možete videti na glavnoj strani do koje dolazite kada kliknete na emuforums logo. Pročitajte opise podforuma i odlučite u koju kategoriju spada vaš topic. Ukoliko mislite da spada u više od jedne kategorije, postavite topic u \"Sve ostalo\", pa ako je baš potrebno, neko će je premestiti gde treba da stoji. Ni slučajno nemojte postavljati isti topic više od jednom. Ukoliko se to ipak desi zbog greške u vašem browseru, koristite
dugme i objasnite šta se desilo, tako da će duplikat biti obrisan.


Velike slike u postovima:

Ako hoćete da postujete sliku svog desktopa, screenshot neke igre ili neku vecu sliku uradite to tako što ćete nam dati link na tu sliku i koristiti url, a ne img tagove. Sve slike koje su šire od 600 pixela moraju da budu date kao linkovi ili će u suprotnom biti uklonjene. Samo admini mogu da vam daju dozvolu da okačite veću sliku kao sliku.


Žargon:

Na Emulation Galaxy iz poštovanja prema igrama nikada ih ne zovemo pejorativom \"igrice\", tako da nemojte to ni vi činiti. To je uvreda za sve programere i umetnike koji su uložili svoj trud i kreativnost da nam pruže zabavu. Takođe korišćenje takvih izraza izaziva sasvim pogrešne asocijacije vezane za lokalne predrasude o igrama kojih pokušavamo da se rešimo.


Ko ne poštuje ova pravila, biće upozoren jednom možda ili momentalno banovan, zato ih pročitajte i držite ih se. Ova pravila će biti dopunjavana, tako da je veoma preporučljivo da ih pročitate s vremena na vreme.


Administratori/Moderatori EmuForuma imaju sva prava da bez ikakvog upozorenja ili obrazloženja uklone vaš nalog, vaše postove ili bilo šta što ste dodali na EmuForum. Isto važi i ukoliko niste prekršili ni jedno pravilo.

Učešće na EmuForumu nije vaše pravo već privilegija koja vam može biti data od strane Administratora EmuForuma, a isto tako vam može biti i oduzeta bez ikakvog upozorenja ili obrazloženja. Prava na slobodu govora i ostalih prava koja imate negde izvan EmuForuma se odričete kada prihvatite pravila. Prava na žalbu nemate.

PRIHVATANJEM PRAVILA KOD REGISTRACIJE SLAŽETE SE SA SVIME GORE NAVEDENIM.

Ukoliko ne prihvatite pravila nećete moći da učestvujete na EmuForumu.


Have a nice day!

[Edited on 19-9-2006 by VALIDATOR]
 
Status
Not open for further replies.
Top